Keresés Kategóriák Kedvencek

Parfüm vásárlási tippek - 1. rész, Hogyan válasszunk illatot magunknak parfümériában?

Készítette: LeParfum
2009. február 19. 14:10:40 - 23481 megtekintés
 • A parfümválasztás nehéz dolog. A legtöbb ember azt hiszi, hogy bemegy a parfümériába és az ott látott reklámok vagy színes dobozok alapján el tudja dönteni, hogy mit szeretne - de ezzel nagy bakot tud lőni.
 • Hogyan válasszunk parfümöt?

  Egyszerű oka van annak, hogy ha egy ajándékba kapott parfümöt nem használunk, hiszen mindannyiunknak különböző típusú a bőrünk. Reklámok alapján ne válasszunk parfümöt.
  Egy parfüméria telített az illatokkal, nehezen fogunk megfelelő parfümöt találni magunknak. Idősebb eladótól kérjünk inkább tanácsot, akinek van már tapasztalata. Kb. 5-10 parfümöt tudunk megszagolni egymás után, utána sajnos nem segít a kávé, hanem csak a friss levegő és 20 perc szünet szükséges.
  Nem mindegy, hogy hétköznapi használatra vagy hódításra keresünk parfümöt. Fontos, hogy a bőrünkön működjön a parfüm. Ha a tesztcsíkra fújjuk a parfümöt, annak ha elmegy az oldószer része, a fejillat, szívillat és alapillat együttesét fogjuk megkapni, amit időbeli lefutás választ el egymástól. A legkönnyebben lejövő illatanyagokat fogjuk érezni először, majd úgy tíz perc múlva a tartósabb jegyek következnek, amelyek a szívillatot adják, jóval később, akár hetek múlva a bázisillatot fogjuk érezni. A parfüm egy időben lezajló történet, tehát egy gyors szaglás után nem lehet eldönteni, melyik illik hozzánk. A legjobb megoldás, ha kivisszük a tesztcsíkokat a parfümériából és nyugodt körülmények között megszagolgatni mindegyiket. Ha valamelyik szimpatikus, azt fújjuk fel a bőrre, a csuklóra, de ne közelről, hanem a levegőbe fújjunk egy illatpermetet, és húzzuk bele a kezünket. Ezzel a módszerrel tudjuk megnézni, melyik parfüm harmonizál legjobban a bőrünkkel.
 • Címkék:

  parfüm illat trend vásárlás parfüméria divat
LeParfum - 15 éve, 3 hónapja

Köszönöm a kedves sorokat.
Ma már - a luxushoz jobban értő, vagy szerencsésebb történelemmel rendelkező országokban rég megszokott szolgáltatásként - elérhető a Személyes Parfümtanácsadás Magyarországon is, a Cukor utcai Le Parfum Parfümériában, egy előre egyezetett időpontban: Személyes Parfümtanácsadás

VideoSmart.Team - 15 éve, 3 hónapja

Lesz még folytatása a videónak! Az úriember elérhetőségét itt találod: www.leparfum.hu

Julcsi - 15 éve, 3 hónapja

Remek volt. Soha életemben nem hallottam még ilyen igazi szakembert erről a területről. Legszívesebben őt magát kérném meg, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő parfümöt. Ha bemennék egy üzletbe és az általa javasolt max 5 papírcsíkkal távoznék, megígérvén, hogy majd a következő nap jelentkezem a kiválasztott illattal. az eladó azt gondolná, hogy nem akarok vásárolni és jó kifogást találtam arra, hogy egy csomó tesztert kipróbálhassak. Tehát hol található az úr?