Keresés Kategóriák Kedvencek

Modell karrier fiataloknak - 4. rész, Tesztfotózás

Készítette: newyork
2009. március 20. 07:15:51 - 7510 megtekintés
 • Egy kezdő modell lány elindulásához mindenképpen szükség van egy tesztfotózásra, amit sokan tévesen portfoliónak hívnak.
 • Mire figyeljenek a szülők ha a gyerekük modell szeretne lenni?

  A tesztfotózás natúr sminkben lévő portréfotózás, amire az ügynökség kér meg egy fotóst, és küldi el a kezdő lányt egy fotózásra. Nem kell ezért külön elmenni fotóshoz, hanem ha valaki jelentkezik egy ügynökséghez, vigyen magával egy smink nélküli portrét és egy egész alakos fürdőruhás fotót, amit akár otthon is el lehet készíteni, ez alapján dönti el az ügynökség, hogy behívják a jelentkezőt vagy sem.
  Mivel a gép másik oldalán szakemberek ülnek, ezért egy darab, natúr fényben elkészített fotóról is el tudják dönteni, hogy a jelentkező alkalmas-e a szakmára, ezért ha a tizedik helyről utasítanak vissza valakit, akkor nem érdemes tovább próbálkozni. Ilyenkor azt a hibát szokták elkövetni a lányok, ha esetleg öt jó ügynökségtől elutasítást kapott, elmegy egy harmadrangú ügynökséghez, ott pedig sok pénz ellenében ígéretet kap, hogy menedzselni fogják, és mégsem történik semmi.
  Egy tesztfotózás egyszeri költséget jelent, ami 35ezer ft-tól maximum 60ezer ft-ig terjed. Sok fotós, aki ezt drágábban vállalja, ezt inkább bízzuk az ügynökségekre. Ha valakit behívtak egy ügynökséghez, érdemes smink nélkül, egyszerű ruhában megjelenni, ahol készítenek egy fotót smink nélkül, illetve fürdőruhában készít kb. 50 polaroid képet, és ez alapján majd összeülnek az ügynökség tagjai, hogy felveszik-e a lányt. Ha igen, utána küldik el tesztfotózásra, és ez az egyszeri összeg az, amit a lány szokott kifizetni. Ha valaki nagyon szegény környezetből érkezett, a profibb ügynökségek megelőlegezik neki ezt az összeget, majd később a fotózások során a lány visszatermeli ezt a pénzt.
 • Címkék:

  divat modell karrier csinos kifutó
MPO - 10 éve, 9 hónapja

Melyek azok a top 5 ügynökségek amelyeket a videókban emleget a hölgy?