Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan etessük-itassuk a leopárdgekkót?

Készítette: Leguan
2008. március 23. 18:43:56 - 16258 megtekintés
 • A leopárdgekkók, mint a gekkók nagy része, rovarevő. A rovartáplálékot igen változatosan lehet fogni, illetve állatkereskedésekben is beszerezhető a szükséges táplálék.
 • Amire szükségünk lesz

  gekkó
  terrárium
  rovartáplálék
 • Rovarok, lárvák

  A következőket lehet beszerezni állatkereskedésekben: tücsök, lisztkukac, viaszmoly, esetleg légylárva, bár a légylárva kicsit erősebb héjjal rendelkezik, nem a legtökéletesebb táplálék a leopárdgekkó számára. Továbbá kapható még gyászbogár lárva, rózsabogár lárva, és minden olyan pajor, amit tavasszal ki lehet ásni a kertben, az teljesen jó. A szakkönyvek rendszeresen írják a szopós egeret, de ez nem feltétlenül szükséges, a leopárdgekkók nem találkoznak túl sokszor természetes élőhelyükön ezekkel az egerekkel.
 • Hogyan esznek a gekkók

  Ha rovartáplálékot adunk a gekkónak, azt lassú mozdulattal közelítik meg és annyira koncentrálnak a zsákmányra, hogy ilyenkor már nem is figyelik a rájuk leselkedő veszélyt. Ezért a természet kidolgozott nekik egy védelmi stratégiát: ilyenkor a farkukat elkezdik remegtetni, és ha épp rájuk leselkedik valami ragadozó, akkor az inkább a farkukat fogja megtámadni, amit ugye le tudnak dobni és el tudnak menekülni. Ez a reflex egészen fiatal koruktól kezdve működik náluk.
 • A gekkók fogazata

  Ha elég szelíd a gekkó, már kézből is elveszi a táplálékot. A gekkóknak és a leopárdgekkóknak ún. ránőtt fogaik vannak, amelyek apró, az állkapocsba belenőtt fogacskák, nem tudnak kitörni. Nagyot harapni nem tud, de nem is arra való, hogy daraboljon vele, mivel egyben nyelik le a táplálékot.
 • Hogyan itassuk a gekkókat

  A leopárgekkók szeretnek inni, ezért mindig legyen bent a helyükön vizestál. Egyszerűen megoldható az itatásuk, akár több napra is el lehet menni otthonról. Nem kell permetezni őket, és csepegtetőrendszer sem szükséges, elég egy itatótál számukra.
 • Címkék:

  háziállat gekkó leopárdgekkó etetés terrarium hüllő leguan
capi576 - 13 éve, 11 hónapja

áhhh azért a permetezés szerintem nem árt nekik ... hisssz segiti a páratartalmat meg az eredeti helyén is csepekbe iszik

xszasa - 15 éve, 6 hónapja

Helló mindenkinek én épp most akarok venni egy leopárdgekkót és nekem nagyon tetszett ez a videó!!!!!! Ja és még csak annyi hogy kb. mennyibe kerül egy ilyen kis állat???

zamboandras - 15 éve, 8 hónapja

Ok,n.m.

ZeroCool.hu - 15 éve, 8 hónapja

Lehet, de akkor közben megjavították Köszi a helpet!

zamboandras - 15 éve, 8 hónapja

Amikor írtam még nem volt javitva.