Keresés Kategóriák Kedvencek

Két minta kirakása a Rubik (bűvös) kockán

Készítette: rubikkocka
2008. február 17. 23:49:58 - 21511 megtekintés
 • Most két egyszerű mintát fogunk kirakni a bűvös kockán. Az első az úgynevezett "pepita", vagy "sakktábla" minta, a második mintán a kocka középső színeit fogjuk megcserélni.
 • Amire szükségünk lesz

  1 db Rubik kocka
  kézügyesség
 • A

  A kész, kirakott kockából fogunk indulni és annyi a feladatunk, hogy két, egymással átellenes oldalon kettőt-kettőt fogunk fordítani és így fog kirajzolódni a mintánk. Fordítsunk kettőt a jobb oldalon, majd a bal oldalon is. Fordítsunk a kockán egyet és ismételjük meg a két oldalán az előzőeket. Újra fordítsunk meg a kockát, ahol csak egy csíkot látunk, majd ismét tekerjünk kettőt-kettőt a két szélén, és máris elkészült a mintánk.
 • Alapállapot visszarakása a

  Visszafelé ugyanígy oldom meg a feladatot: mindig a két szélén fordítok kettőt, majd megfordítom a kockát és újra a két oldalán tekerek kettőt-kettőt, egészen addig, amíg vissza nem áll az alapállapot, a teljesen kirakott kocka.
 • Hogyan cseréljük meg a középső kockákat egyszerűen

  A következő mintán a közepeket fogjuk hármasával megcserélgetni. A középső soron fordítunk egyet, majd a kockán fordítunk egyet, és újra a középső sort forgatjuk el, és ezt addig folytatjuk, amíg minden oldalon ki nem rajzolódott a várt mintánk.
 • Az alapállapot visszaállítása

  Visszafelé úgy csináljuk meg, hogy fölfelé tartunk egy kiválasztott színt, és abba berakom a saját színét, "H" betűt formázva ezzel. Majd abból a két színből, ami fent van ezen a "H" betűn, abból csinálok egy "I" betűt, jelen esetben a bordó színt fogom felrakni. Amint ez megvan, azt a színt, tehát most a bordót összerakom teljesen. Innen értelemszerűen csak a középső sort kell elfordítani és kész is van a kirakott kockánk.
 • Címkék:

  rubik rubik kocka kirakós
nintendo - 13 éve, 5 hónapja

én az egészet kitudom
ez állat de néhány könnyítést innen csentem

Daneesz - 13 éve, 11 hónapja

Nekem mind1ik nagyon tetszik! 5*

_JOZSEF_ - 14 éve, 6 hónapja

Ezekre én magamtól jöttem rá.

NFSMW - 14 éve, 9 hónapja

sokféle minta van...
pl az összes élkockát meg lehet fordítani stb.
én ismerek párat, de még van mit megismernem

alexa16 - 15 éve

Ezt én is így ismertem, mind 2 re magamtól jöttem rá.