Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan rakjuk ki a Rubik kockát még gyorsabban? 1. rész, első két sor

Készítette: rubikkocka
2008. május 28. 16:39:43 - 73012 megtekintés
 • A régebben már elmagyarázott módszereknek az a hátránya, hogy - versenyzéshez - kicsit lassú. Most néhány olyan módszert mutatok be, amelyekkel jelentősen felgyorsíthatjuk a 3x3-as kocka kirakását.
 • Amire szükségünk lesz

  3x3 Rubik kocka
 • Hogyan kezdjünk neki a kocka kirakásának

  Első lépésként ki kell rakni egy fehér plussz jelet a korábban megtanult módszerrel. Ezek után az előzőekhez hasonlóan kirakjuk a sarkokat egészen addig, amíg egy sarok nem marad. Ezt kell felhasználni ahhoz, hogy a második sor élkockáit kirakjuk a helyükre.
  Alul keressünk egy élkockát, ami a középső sorba való, jelen esetben egy zöld-bordó párost használunk. Ezt úgy kell forgatni, hogy pont az ellenkező szín alá kerüljön, tehát a zöld a bordó alatt legyen. Fordítsuk át a tetején lévő „lyukat”, majd fordítsuk el a bordó közepű oldalt és a bordót rakjuk át a bordó mellé. Amikor visszaforgatjuk, lehet már látni, hogy az élkocka mellett színek a helyükre kerültek. Jön a következő, keressünk egy újabb élkockát az alsó soron, ami a középső sorba való. Jelen esetben a kék-narancssárgát használjuk erre. Az előző módszer szerint forgassuk a helyükre a kockákat. Folytassuk ezt tovább, amíg az összes élkocka a helyére nem kerül.
 • Ha kimaradt egy sarokkocka

  Ha ez megvan, láthatóan egy sarokkocka kimaradt. Ha a fehér kocka alulra került, forgassunk egyet jobb oldalon, a tetején, jobboldalt vissza, teteje vissza, ezt egészen addig, amíg a helyére nem került a kocka.
 • A másik módszer

  Ha a fehér élkocka oldalra került, akkor azt a sort el kell forgatni oldalra úgy, hogy a sarokhoz képest a fehér látszódjon, értelemszerűen úgy, hogy a fehér merre helyezkedik el. Utána forgassuk el azt az oldalt, ahol a fehér van, majd az alját forgassuk el oldalra egyet, forgassuk vissza az elejét. Ilyenkor lehet látni, hogy a sarok és az élkocka párban van. Ezt már egyben fel tudjuk rakni, mint ahogy egy sarokkockát rakunk fel.
 • Címkék:

  rubik rubik kocka bűvös kocka kirakós társasjáték szórakozás szabadidő logika
generalcubes - 10 éve, 7 hónapja

Trükkös egy módszer Olivér.
Nagyon jó.
Király vagy.

Narancs123 - 11 éve, 1 hónapja

Milyen kockája van? Engem nagyon érdekelne.

dadaidadi - 11 éve, 6 hónapja

de hogy érted hogy rosszul tartjuk a kockát amikor az utolsó sarokkocka bentvan de rosszul? Ugyanúgy tartom ahogy te, de mégis néha úgy jön ki, és az + idő amíg jó helyre teszem.

radir - 11 éve, 7 hónapja

reppelj te barom marhára nem megy

radir - 11 éve, 7 hónapja

baromira elmagyarázod te reppelj