Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk ajándékdobozt?

Készítette: okina
2008. december 14. 15:51:02 - 69333 megtekintés
 • Sokan szeretünk dobozt készíteni, de most egy olyan dobozt készítünk, amiben pici kis rekeszek vannak.
 • Amire szükségünk lesz

  színes papír
 • Hajtogassunk papírdobozt!

  A dobozbelső és a doboz ugyanakkora papírból készül. Hajtsuk meg a felezővonalakat átlósan, használjunk keményebb papírt. Ezután borítékhajtásban a csúcsokat hajtsuk be. A két szemben lévőt nyissuk ki, és ahol a hajtást meghagytuk, a két szélét hajtsuk be. Kaptunk egy hosszúkás formát. Ahol az átlókat hajtottuk, hosszában hátrafelé hajtsuk meg a papírt, de csak egy egységnyit hajtsunk le. Ezzel a segédhajtással megformálhatjuk a doboz formát.
  A másik papír hajtsuk félbe, majd harmadolni kell a papírt. A hosszát hajtsuk fel, harmadolva, szemmértékkel. Nyissuk ki és ismételjük meg a másik oldalon. Hajtsuk szét a papírt. Ahol a két négyzet csúcsa látható, abból hajtsunk ügyesen egy háromszöget a sarkoknál. Ha ez megvan, egy egységnyi részt hajtsunk fel minden oldalon. Ezután két átlós hajtás következik, majd alakítsunk sátor formát a papírból. Hajtsuk a csücskét lefelé, majd nyissuk ki a papírt, és ahol kinyitjuk, a középső vízszintes vonalat hátrahajtva lapítsuk el a formát. Illesszük bele a dobozba a rekeszt.
 • Címkék:

  kreatív ajándék csomagolás ünnep karácsony díszítés origami papír hajtogatás
Klucso - 10 éve, 6 hónapja

Szuper és nem is annyira nehéz

RamonaAnitaRadoczi - 12 éve, 5 hónapja

Emlékeztem erre az oldalra. már nagyon régen jártam erre, de ma hatalmas sikerem volt. vendéglátós vagyok és a kiscipővel a vacsora terítékét feldíszítettem. szinte minden vendégem kért egy másik szalvétát, mert nem volt szívük szétszedni. óriási sikerem volt. köszönöm. ezek után innen merítem az ötleteket.mindenki rólam beszél, mindenhol hallom a nevem. köszönöm. Ramóna Svvájcból.

emcike - 12 éve, 5 hónapja

ez nagyon jó

vivygirl13 - 12 éve, 6 hónapja

nekem nagyon tetszenek ezek a kreativ otletek nagyon konnyu mart egy honapja kb ezen az oldalon keresek kreativ kezmuvessegeket koszonom

stimicske14 - 12 éve, 6 hónapja

nekem is nagyon jol ment nagyon jo otlteek vannak ezen az oldalon es en nagyon is szeretem