Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan tisztítsuk a gitárt?

Készítette: w3nd1g0
2007. november 15. 21:03:00 - 16495 megtekintés
 • Elég sokféleképpen szoktak nekilátni a gitár tisztításának. A vizes rongyoktól kezdve a különböző sprékig minden megoldást láthattunk már, de van ennél sokkal költséghatékonyabb, és jobb megoldás is.
 • Amikre szükségünk lesz

  Gitár
  Törlő rongy
 • Néha érdemes tisztogatni

  A gitár esetében is előfordul, hogy meg-megül rajt a akosz. Ez egyrészt olyan helyeken észrevehető, aho lnem érünk hozzá (itt erősen poros lehet), másrészt pedig pont ott, ahol fogdossuk azt.
  A gitár alapvető pucolása, amit mondjuk érdemes minden nap végigcsinálni az egy teljesen száraz ronggyal - viccen kívül akár egy alsónadrággal is - megoldható. Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne nedvesítsük ezt be, mert a gitár teste jó esetben mégiscsak fa, és bár lakkozva, vagy festve van, huzamosabb mosogatása elkoptathatja. Szintén fontos, hogy ne bojholódó szövetet válasszunk, mert az bele fog akadni a húrok és egyéb alkatrészek közé.
 • A folyamat pofon egyszerű

  Egészen egyszerűen annyit kell csinálni, hogy áthúzzuk a a rongyot a gitár testénél lévő húr-részek alatt. Ha ezzel megvagyunk, semmi mást nem kell tennünk, minthogy elkezdünk törölgetni - ugyanúgy, ahogy mondjuk a port szoktuk letörölni a polcon. Ezzel magát a test, illetve a húrokat is tisztítjuk egy lépésben.
 • Ha nagyobb a kosz, szerelni kell

  Tegyük fel, hogy már egy jó ideje nem volt tisztítva a gitárunk és adott esetben zsírfoltok, miegymás is akad rajta. Előfordulhat természetesen az is, hogy bizonyos helyeken meggyűlik a zsír - egészen egyszerűen azért, mert az emberi kéz, az ujjak zsírosak. Ebben az esetben húrozzuk le a gitárt, vagyis vegyük le róla a húrokat. A kis függőleges fémeket ilyenkor egy alighogy nedves ronggyal áthúzzuk, majd közvetlen ezután megtöröljük szárazzal is! Az a lényeg, hogy sehol ne maradjon vizes, mert megvetemedik az anyaga. Ennyi az egész.
 • Címkék:

  metal rock gitár zene szórakozás kikapcsolódás
HinaKagiyama - 12 éve, 6 hónapja

Sokat segítettél, hogy épen tatsam a Gitárom! (: Köszönöm, és teccenek a gitáros videóid!
Fogadj meg egy hasznos jótanácsot: CSINÁLD MÉÉG!
aki egyetért nyomjon egy zöld pacsit!

Galamb97 - 13 éve, 8 hónapja

aki hozzászól, az gitározik is?

Edy89 - 14 éve, 8 hónapja

gatya xD

adrikaka - 15 éve, 2 hónapja

nem lehet a huroknál át huzogatni akármit

bugmenot - 15 éve, 3 hónapja

Hasznos mindenkinek!