Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan tartsuk a gitárt?

Készítette: w3nd1g0
2007. november 15. 20:51:00 - 17396 megtekintés
 • Természetesen, hogyha valaki már nagyon profi, akkor ugye mint Slash, meg lehet fogni mindenféle trükkös módon a gitárt. Tanuláshoz viszont mindenképpen az szükséges, hogy a hangszer nagyon stabilan álljon, és kényelmesen tudjunk rajta játszani.
 • Amire szükségünk lesz

  Gitár
 • Helyezzük el, és lássunk neki

  A gitárt testén nem véletlenül van kitalálva az a bizonyos alsó hajlat. Ezt szépen ráhelyezhetjük a combunkra, innentől pedig az a fontos, hogy a kezünk hogy áll. Egyrészt maga a gitár legyen egy teljesen függőleges állapotban - ha bármerre is eldöntjük, nem fogunk rendesen hozzáférni, következésképpen torzulhatnak a hangok.
 • A hangképzés sem bonyolultabb

  Akár pengetővel, akár a nélkül játszunk, fontos az, hogy csak azt a hangot érjük el, amit meg akarunk pengetni. Fontos, hogy a csuklónk ne érjen a húrokhoz, mert akkor a hangok fele egész egyszerűen nem fog megszólalni. Figyeljünk tehát arra, hogy tesszük a "többi részét" a kezünknek.
  Másik fontos dolog, hogy azzal a kezünkkel, amelyikkel legofjuk a hangokat, mit teszünk. Teljesen egyszerű ugyan lazára venni a figurát: leeresztjük a gitárt, próbálkozunk elérni a hangokat, de azt fogjuk tapasztalni, hogy, ha középen meg akarunk fogni egy hangot, az alatta levő húrok nem szólnak, mert hozzáér az ujjunk többi része. A lényeg tehát, hogy elölről teljesen merőlegesen kell a húrokhoz érni: kicsit húzzuk előre a kezünket, és jól begörbítve úgy érjünk a húrokhoz, hogy mindenképpen csak egyet érintsünk.
 • Címkék:

  metal rock gitár zene szórakozás kikapcsolódás
gogi08 - 13 éve, 11 hónapja

szerintem ez a vidi meg a a többi a a legkirályabb !!!

danka13 - 14 éve, 1 hónapja

kos

danka13 - 14 éve, 1 hónapja

kos

danka13 - 14 éve, 1 hónapja

kos

Edy89 - 14 éve, 11 hónapja

köszi, ( volt 1 oldal, ahol volt sok hasznos vidi a gitározáshoz, se sajna vagy nem tom, h meik oldal volt, vagy kiszedték onann a jó kis vidiket) úgy, h köszi a hasznos vidiket..