Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan játsszunk gitáron "House of the Rising Sun"-t?

Készítette: w3nd1g0
2007. november 15. 20:41:00 - 50935 megtekintés
 • Alig néhány perces tanulás után komoly sztárok lehetünk mondjuk egy tábortűznél, vagy egy szűkebb baráti társaságban. Ne érne ez meg ennyi időt? Már miért is ne?
 • Amikre szükségünk lesz

  Gitár
  Hallgatóság
 • Válasszuk a House of the Rising Sun-t!

  Gitáros karrierjüket sokan a fent említett számmal kezdik, mert eléggé könnyű és hamar sikerélményt hoz. Ehhez gyakorlatilag négy akkordot kell tudnunk. Az akkord nem más a gitáron, mint pár lefogott hang egyszerre megszólaltatása, ami jó esetben harmóniában vannak egymással. Az alap akkordokat nem muszáj az elején megjegyezni, de azért nézzük át, hogy tudjuk mit is játszunk.
 • Vágjunk bele

  Az első akkord az Amol, mely gyakorlatilag úgy néz ki, hogy alulról a második húrt az első pozícióban, a fölötte levő kettőt pedig a második pozícióban megfogod, és a legalsó húrt kivéve, mindegyiket megpengeted.
  Innen átmegyük egy Cdurba, ami nagyon egyszerű: a gyűrűs ujjaddat felölről a második húron a harmadik pozícióba áthelyezed, és a többi ujjad pedig ott hogyad, ahol az előbb volt. Egy ideig érdemes ezt gyakorolni. Máris tudunk két akkordot!
 • Nem sok van hátra!

  A harmadik akkord a Ddur. Ehhez gyakorlatilag három hangot kell megintcsak megfogni. Legalsó húron a második, következő húron a harmadik, az ezt követőn megint a második tehát egy ilyen kis háromszöget fogunk - itt már csak a legalsó négyet pengetjük.
  Következő az Fdur, mely kicsit hasonló az eddig tanultakhoz. Az első két húrt, az első két pozícióban egy ujjal nyomjuk le, aztán a következő húron a második, végül pedig a harmadik pozíció. Ez az F. Innentől pedig a dal megy tovább azokkal az akkordokkal, amiket már jól ismerünk.
 • Már csak egy lépés

  Egyetlen egy akkordot kell megtanulnunk a teljes sikerhez, ez pedig az Edur. Lényegében ugyanaz, mint a korábban tanult Amol, csak lejjebb kell megfogni a hangokat.
  A nóta pedig a következőképpen néz ki: A, C, D, F,A,D,E
 • Címkék:

  metal rock gitár zene szórakozás
kisguzu - 11 éve, 4 hónapja

több dalt is megmutatnál?
Persze nem a nyálasokat, hanem rockot?(vagy metált) =)

Zergi0 - 12 éve, 2 hónapja

Én nemsokára elkezdek tanulni (gitározni persze ) és ezek a videók nagyon jók jó lenne még több ilyen !

bmaller - 12 éve, 10 hónapja

Én csak úgy véletlenül néztem ide, de máris a rajongód vagyok. A doboktató videóid nagyon tetszettek.
Azokat biztos, hogy többször is meg fogom nézni, annyira jól tanítod az alapokat. Pedig én nem is dobolni, hanem gitározni tanulok.

J3ckson - 13 éve, 5 hónapja

De még ilyen videókat olyan jó tőled tanulni rendesen elmagyarázod meg minden lécci még még vidit (L)

birkuc9 - 13 éve, 5 hónapja

Hello Nagyon jók a videóid. Nem akarsz több egyszerű zeneszámot feltenni?