Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan pengessük a gitárt?

Készítette: w3nd1g0
2007. november 11. 22:10:00 - 33738 megtekintés
 • Többféle pengetési mód létezik. Valakinek ez, másnak pedig az jön be. Mindenképpen érdemes ismerni többet, hogy legyen miből válogatni!
 • Amikre szükségünk lesz

  Gitár
  Pengető
 • Kényelmestől, a bonyolultig

  A legkönnyebb módozat egyértelműen a pengető használata. Másik nagy előnye, hogy ez a kis eszköz minden hangot nagyon tisztán és szépen képes megszólaltatni. Megfogása nagyon egyszerű: ráfekteted a végét a mutatóujjadra, hüvelykujjaddal rányomsz, és máris megvagy. Fontos, hogy olyan kéztartást kell felvenned, hogy a kezed egyáltalán nem ér hozzá a húrokhoz - ellenkező esetben félrehordhat a hangzás.
 • Természeti adottságok

  Ha nincs kéznél pengető, vagy egy ahhoz nagyon hasonlító kis eszköz, még mindig kéznél lesznek az ujjaink és a körmünk. Ha ezt a módot használjuk, nagyon figyeljünk, hogy ne nagyon csapjunk oda a húroknak, mert előfordulhat, hogy megsérül a körmünk feletti bőrfelület. A kéztartás hasonló, csak ezúttal imitáljuk, hogy pengető van a kezünkben: mintha fognánk valamit.
 • Csak profiknak!

  Végül, de nem utolsó sorban, a gyakorlottabbak akár úgy is pengethetnek, hogy minden ujjukat felhasználják az egyes húrok megszólaltatásához. Ez általában a klasszikus gitározásra jellemző, ahol lényegében az ujjbeggyel bengetünk.
 • Címkék:

  gitár wendigo zene rock metal
Danikakaka - 12 éve

Chio - 13 éve, 8 hónapja

látszik, hogy nem értesz hozzá

Chio - 13 éve, 8 hónapja

talán vezesd a gitárt az erősítőbe, és nyomd be a torzítót... az más kérdés, hogy a torzítódból mit lehet kihozni

mouse154 - 13 éve, 8 hónapja

Sziasztok felvettem a gitárt ez a 4. hangszer amin játszpl ás anyira nem értek hozzű mivel ütös és billentyüs vagyk nah vettem egy encore elektromos gitárt 60.000 ért csak azt nem értem miért nincs az a király rockos hangja .....segitsetek plz

oli10 - 14 éve, 1 hónapja

hello azt szeretném megkérdezni hogy milyen fajta húrt használsz mert nekem másképp szól pedig ugyan az a gitár fajtám van mint neked csak más a teste.