Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan rendezzük el az asztalon ikonjainkat lenyíló menük segítségével?

Készítette: robithebest
2008. február 27. 14:44:34 - 14153 megtekintés
 • Valószínűleg sokan találkoztunk azzal a kaotikus képpel, amikor Asztalunkat rengeteg ikon borítja el, és nem tudjuk gyorsan és egyszerűen elindítani a kívánt programot. Erre ajánlunk egy praktikus megoldást, amit saját lenyíló eszköztárnak hívhatunk.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
 • A könyvtárak létrehozása

  Első lépésben hozzunk létre valamelyik meghajtónkon egy olyan könyvtárat, amelyet nem fogunk a későbbiekben sem átnevezni, sem áthelyezni. Legegyszerűbben ezt a Total Commanderrel tehetjük meg. Akár gyűjthetjük is őket egy "Lenyíló eszköztárak" könyvtárban, ahogy az a példánkban is látható. Tegyük fel, hogy a chat programjainkat szeretnénk egy csoportba rendezni. Ehhez hozzunk létre egy "Chat" nevű könyvtárat. Ha ez megvan, a Total Commandert be is zárhatjuk.
 • Az eszköztárak elhelyezése

  Ezután jobb egérgombbal kattintsunk a tálcán, majd válasszuk az "Eszköztárak" pontból az "Új Eszköztárak" parancsot. Keressük meg az előbb létrehozott könyvtárunkat, okézzuk le, és láthatjuk, hogy automatikusan létrejött a "Chat" eszköztár, amit a bal egérgomb lenyomásával az Asztalra tudunk húzni. Ha ez megvan, a kívánt ikonokat bele tudjuk húzni a Chat könyvtár ablakába, majd folyamatos bal egérgomb lenyomásával húzzuk az ablakot oda, ahova véglegesen szeretnénk rakni, például most rakjuk fel, a képernyő felső részére. Ha elengedjük az egérgombot, az eszköztár automatikusan ottragad a kívánt oldalon. Az eszköztár méretét tudjuk változtatni, illetve be lehet állítani, hogy automatikusan eltűnjön: jobb klikk, majd az "Automatikus elrejtés"-re kattintsunk rá. Azután csak akkor válik láthatóvá az ablakunk, ha egérrel megközelítjük azt a helyet, ahova helyeztük.
 • További eszköztárak egymáshoz illesztése

  Egymás mellé több eszköztárat is helyezhetünk. Kattintunk a tálcán jobb egérgommbal, válasszuk az "Eszköztárak" menüből az "Új Eszköztárak" parancsot. Keressük meg a könyvtárunkat, jelen esetben készítettünk korábban egy "Kikapcsolás" könyvtárat is, húzzuk át az Asztalra, ahogy az előzőt, és nézzük meg, hogy az ikonjaink benne vannak-e. Húzzuk fel az ablakot felülre, engedjük el, így a helyére kerül ez az ablak is. Nézzük meg egérrel a képernyő fenti részét, az eszköztáraink megjelennek és máris ott van a Kikapcsolás könyvtár is, amit szintén tetszőlegesen tudunk formálni. A lenyíló eszköztárat úgy tudjuk kikapcsolni, hogy a lenyíló eszközáron jobb gombbal kattintunk és az "Eszköztára" menüpontnál kiklikkeljük azt az eszköztárat, amit nem szeretnénk használni.
 • Címkék:

  windows windows vista vista windows xp ikon
adam887 - 10 éve, 10 hónapja

Simán a system32 mappa (xp alatt) és meg is jelenik a tálcán
Windows 7 alatt is hasonló lehet.

adam887 - 10 éve, 10 hónapja

Szerintem próbáld meg először a pin to taskbar majd dobáld bele a játékok ikonjait vagy egyszerűen tálcán új szköztár.

Themer - 12 éve, 1 hónapja

Én Win 7 alatt ezzel nem tudnék együtt élni!

S_martlus333 - 12 éve, 4 hónapja

Szia nagyon jol magyarazol 5* Csak igy tovabb

patykoka - 14 éve, 2 hónapja

nekem nem sikerült!!

de azert joocsak nem tudtam kihuzni!