Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan küldjünk a legegyszerűbben levelet a Gmail segítségével?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 10. 15:35:00 - 5214 megtekintés
 • Nagyon sokféle jópofa módja van a Gmail felhasználásának. Ezúttal tételezzük fel, hogy nincs elég időnk arra, hogy külön belépjünk a levelezőbe, kattintsunk balra-jobbra, és mégis szeretnénk üzenetet küldeni. Adott egy egyszerű trükk, mely könnyen megvalósítható Firefoxban.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Firefox
  Gmail
  Internet
 • Lépjünk be a Gmailbe

  Már meglévő Gmail hozzáférésünkkel - ha nincs, ideje regisztrálni - lépjünk be a rendszerbe. A bal oldalon található Compose Mail gombra kattintva csináljunk úgy, mintha új emailt akarnánk írni. A küldés sáv jobb oldalán található egy kis ikon, amire rákattintva egy új ablakban jelenik meg a küldő modul.
 • Készítsünk könyvjelzőt

  Itt bármely "kék" felületre kattintsunk jobb klikkel, és válasszuk az „Oldal felvétele a könyvjelzők közé...” pontot. A megjelenő ablakban Névnek adjunk meg bármit, amiről mi később tudni fogjuk, hogy ezzel csinálhatunk új levelet. Az OK megnyomásával ez az oldal bekerült a könyvjelzőink közé. Ezután be is zárhatjuk ezt az újonnan nyitott Gmail ablakot.
 • Helyezzük el a gombunkat

  A Firefoxban található Könyvjelzők menüre kattintva keressük ki a most létrehozott új bejegyzést, majd kattintsunk is rá. A megjelent oldal fülét ragadjuk meg, és dobjuk fel a könyvjelző sorunkba - ha ez be van állítva. Ez a lépés kihagyható, de a lényeg, hogy mindig kéznél legyen, ha szükségünk van rá. Erre az új könyvjelzőre kattintsunk jobb klikkel, és a megjelent új ablak alján pipáljuk ki a "Könyvjelző betöltése az oldalsávba" részt. Kattintsunk az OK gombra.
 • Már meg is vagyunk

  Ezek után, ha bármilyen híroldalt, portált, vagy bármi egyebet olvasgatunk, erre a bizonyos könyvjelzőre kattintva megjelenik a böngésző bal oldalán a Gmailes levélküldési lehetőség! Egyetlen fontos dolog, hogy a dolog csak akkor működik, ha már egyszer beléptünk a Gmailre. De még így is sokkal gyorsabb, mint a normál esetben használatos levélírás.
 • Címkék:

  gmail google e-mail munka levelezés internet
Rattle - 12 éve

Nálam sem akar működni,az új 10 verziójú Firefoxban.Mindent végig csinálok,de csak egy üres oldal töltődik be a végén.Pedig remek trükknek tartom,örültem a lehetőségnek.

anri - 13 éve, 8 hónapja

Ez a mostani firefox-ban is működik, mert nálam nem akar összejönni?

Fullchaos - 16 éve, 3 hónapja

Ez cool, tök jó ötlet, pláne a mai szélesebb monitorokon hasznos is.