Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan böjtöljünk? 7. rész - mit együnk és igyunk?

Készítette: Napsugar
2008. július 2. 20:54:03 - 6675 megtekintés
 • A léböjt étkezési alapeleme a gyümölcslé, a zöldséglé és a gyógytea. Nem mindegy azonban, hogy milyen alapanyagokból állítjuk össze az étrendet, és hogy mikor mit iszunk.
 • Honnan szerezzük be az alapanyagokat?

  Fontos, hogy mindezt olyan helyről szerezzük be, ahol tiszta élelmiszereket tudunk vásárolni, és leginkább hazai élelmiszereket válasszunk. Mindenki olyan gyümölcsökkel böjtöljön, ami hazájában megterem. Ez sokkal jobban elősegíti a szervezetnek az adott rezgésen való tisztulását, illetve sokkal jobban beépül a szervezetbe.
 • Mikor fogyasszuk ezeket a leveket?

  Csak megadott időben fogyasszuk a zöldség- és gyümölcsleveket, hanem csak megadott időben. Pl. reggel egy búzafűlé, délelőtt zöldséglé, délután gyümölcslé fogyasztható.
 • Milyen gyógyteákat fogyasszunk a böjt során?

  Böjt és léböjt során fogyasszunk még gyógyteákat. Fontos, hogy milyen gyógyteát választunk, és ne vigyük túlzásba ezeknek a fogyasztását sem, de a napi folyadékmennyiség, ami a gyógyteákból és a vizekből tevődik össze, az mindenképpen haladja meg a két litert. Ezt előírás ahhoz, hogy a szervezet jól tudjon méregteleníteni. A gyógyteákban fontos, hogy csalán, kukoricabajusz mindenképpen legyen benne. Fontos a tüdőfű, a nyugtató hatású kamilla, este pedig citromfű teát érdemes inni, hogy a szervezetünk megfelelően tudjon pihenni. Egy nap egyféle gyógyteát igyunk, ne keverjük össze ezeket, illetve minden nap másféle gyógyteát válasszunk.
 • Melyek a legfontosabb zöldségek és gyümölcsök?

  A zöldség- és gyümölcslevek összeállításánál fontos az, hogy a fő alapanyag az alma legyen. Az alma segíti a vér tisztulását és sok vitamint tartalmaz. A zöldséglevekben legyen cékla és répa.
 • Milyen vizet igyunk?

  A víz minősége is fontos, nem mindegy, hogy milyen minőséget választunk. Ne legyen szénsavas, lehetőleg legyen forrásvíz, amit különböző pilisi forráshelyekről be lehet szerezni, illetve nagyon jók az energetizált vizek. Magas ásványianyag-tartalmú víz sem ajánlott.
 • Címkék:

  böjtölés fogyókúra elhízás lefogyás diéta ebéd vacsora étel ital tea zöldség gyümölcs
ismeretlen - 15 éve, 7 hónapja

hát igen mert kiderül hogy az édesítő szerek(némelyike) rákkeltő hatásúak
tömény cukor az méz nem

dying.inside - 15 éve, 7 hónapja

ehhez hozzatennem, hogy NE CUKROZZUK A TEAT! aki meg csakis edesen szereti, cukor helyett hasznaljon mezt.

ismeretlen - 15 éve, 7 hónapja

olyan videót nem készítesz hogy hogyan hízzunk meg mert biztos el kéne
az is