Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan böjtöljünk? 5. rész - hogyan zajlik egy léböjt kúra?

Készítette: Napsugar
2008. április 17. 21:08:32 - 10106 megtekintés
 • A nálunk meghonosodott Buhinger-kúra felépítése három szakaszból áll, melyet szakemberek segítségével végezhetünk el.
 • Az első szakasz

  A felvezető szakasz, amikor leépítjük a táplálkozást. Ilyenkor kb. 5 napig érdemes másképp táplálkoznunk, mint az addig megszokott étrendünk, tehát a húst hagyjuk el a táplálkozásból, ellenben minél több zöldséget, gyümölcsöt, könnyű ételeket együnk. Lehetőleg hagyjuk el azokat a kiegészítőket, amelyekre nincs szüksége a szervezetnek, pl. a kávét. A léböjt-kúra alatt dohányozni sem szabad.
 • A böjt megkezdése

  Ez után a néhány felvezető nap után lehet belekezdeni a tényleges böjtbe, amikor már ezeket a könnyedebb tápanyagokat sem vesszük magunkhoz. A léböjtnek szigorúan előírt a menete, amit szakemberek segítségével tudunk végigvinni. Az egész nap gyakorlatilag levek fogyasztásából áll, de közben sok egyéb is történik. A nap tisztálkodással indul, ami magába foglalja a nyelv megtisztítását is, mert a nyelvünk is egy méregtelenítő szerv, és a léböjt során oda is kiürül egy csomó méreganyag. Természetesen a tisztálkodás magába foglalja a zuhanyzást is. Ezután kapunk egy adag búzafű-levet, frissen facsarva, ami egy igen intenzív méregtelenítő növény. Ezt kb. fél órát hagyjuk dolgozni a szervezetünkben, utána fogyasztjuk el a keserűsót, ami ahhoz szükséges, hogy a beleink intenzívebben kitisztuljanak. Nyilván ez a nap folyamán többször fog előidézni hígabb székletet, de ez fontos, mert a beleinken keresztül tudjuk a legtöbb salakanyagot kiüríteni.
 • Délelőtti teendők

  Miután ezen is átestünk, kapunk egy finom gyógynövényekből készült teakeveréket, ami gyakorlatilag a reggelivel egyenértékű. A reggelit követően valamiféle, nem intenzív mozgás következik, pl. jóga. A reggeli mozgást ismét teázás, illetve zöldséglevek fogyasztása követi. A zöldséglevek az ásványi anyagok, vitaminok pótlása miatt fontosak. Ezt követően egy kellemes séta vagy beszélgetés zajlik, majd az ebéd, ami egy levest jelent zöldségekből készült só és egyéb adalékok hozzáadása nélkül. Fontos, hogy sót ne vegyünk magunkhoz, így nem kötjük meg a vizet a szervezetünkben, a bevitt folyadék így csak átáramlik a szervezetünkön, kimosva a méreganyagokat.
 • Ebéd, vacsora és a köztes időszak

  Az ebédet csendespihenő követi, melynek fontos része a májpakolás, ami azért fontos, mert ugye a máj a fő méregtelenítő szervünk. Mivel rengeteg méraganyag áramlik ki a szervezetünkből és ezzel a májnak kell megküzdenie. Ezt segítjük egy melegvizes pakolással, amit kb. 20-30 percig tart. Ezután kapunk finom gyümölcslevet, ami szintén az ásványi anyagok miatt fontos, illetve az ebben lévő gyümölcscukrok egy kis felfrissülést adnak, ami után ismét séta vagy kirándulás következik.
  Ha visszatértünk ismét teát, forrásvizet kapunk. Délutánonként kreatív foglalkozásokon lehet résztvenni, illetve olyan beszélgetéseken, amelyeket szakemberek tartanak, amelyek a lelki méregtelenítést, illetve szellemi feltöltődést segítik. Ezt követi a vacsora, ami leves, illetve tea. A gyengébb gyomrúak kaphatnak zabnyákot, ami szintén nem táplálék, hanem abban segít, hogy a gyomorban felszabaduló savak ne okozzanak károsodást. Ezt követően lehet pihenni, illetve szaunázni, majd aludni.
 • Címkék:

  böjtölés fogyókúra elhízás lefogyás diéta ebéd vacsora
badboy - 15 éve, 5 hónapja

A Napsugár Életházban 6 és 9 napos léböjtkúrák vannak. Tapasztalataink szerint a testi-lelki-szellemi megtisztuláshoz a 9 nap az optimális.

cinix - 15 éve, 5 hónapja

Ez a léböjt kúrát hány napig tart?

Napsugar - 16 éve

Szia Gábor,
vizet annyit lehet inni, amennyit kívánsz. :-)
Mi a léböjtházban friss forrásvizet iszunk, de természetesen bármilyen megbízható minőségű víz megfelel.

gabor - 16 éve, 1 hónapja

...vizet lehet inni, amennyit kívánunk?

gita - 16 éve, 1 hónapja

Valóban csodálatos a böjt, mindenkinek ajánlom. Nemcsak én a párom is "kipróbálta".
Az eredmény: vérnyomása rendeződött, ekcémája eltűnt , ledobott 10 kilót, fantasztikus életerőre tett szert.