Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan böjtöljünk? 6. rész - mozgás és pihenés

Készítette: Napsugar
2008. július 2. 15:23:09 - 7137 megtekintés
 • A böjt az egy elmélyülési időszak. Megnyugszik a test, a lélek és a szellem is. Ezért a mozgás olyan kell legyen, amely segíti mélyre vinni a tudatosságot és támogatja a test méregtelenítését.
 • Milyen mozgásformát válasszunk?

  A böjt során a mozgás elsődleges szerepet kap, de csak olyan mozgásformák javasoltak, amelyek segítik az elmélyülést. Ide tartozik a jóga a lassú vagy kicsi erőteljesebb gyaloglás, de a futás semmiképpen sem. Ajánlott az úszás, szaunázás, ledörzsölések, minden olyasmi, ami segíti a nyirokkeringés és vérkeringés fokozását.
 • Milyen gyakorisággal, hogyan mozogjunk?

  Fontos, hogy mindezt ne vigyük túlzásba. Fontos, hogy a mozgás harmonikus, tudatos legyen, hogy segítse a légzés az adott mozgásformát, tehát a tüdőből kiürülő anyagokat is. Fontos, hogy segítse a nyirokrendszer működését az izomműködés fokozása által, hogy a különböző salakanyagok minél jobban kiürüljenek a szervezetből.
  A mozgás egy mély, belső átalakuláshoz kell, hogy vezessen a böjt során. Olyan mozgásformát végezzünk és olyan gyakorisággal, amilyen gyakorisággal a böjtölő azt igényli. Jó a délelőtti és kora délutáni mozgás, esti és kora reggeli nem ajánlott. A délutáni pihenőt sem szabad felcserélni mozgással.
 • Mit tegyünk még a mozgás mellett?

  Fontos az esti kielégítő alvás, hogy kompenzálja a szervezet mozgásigényét, hogy tovább segítse a méregtelenítést az álmok, a tudat méregtelenítése által. Fontos, hogy a pihenés megadja a testnek az elmélyülést. A mozgás és a pihenés kölcsönösen együtt erősen elősegítik a böjt tisztító hatását és hozzásegítik a testet ahhoz, hogy jobban tudjon regenerálódni.
 • Címkék:

  böjtölés fogyókúra elhízás lefogyás diéta ebéd vacsora mozgás pihenés

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!