Keresés Kategóriák Kedvencek

A Google kereső sokkal többet tud, mint képzelnénk!

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 22:55:13 - 11634 megtekintés
 • A Google már valóban számtalanszor bizonyította számunkra, hogy igencsak sokmindent tud, de abban is biztos vagyok, hogy még nagyon sokmindent nem tudunk erről a bizonyos keresőről.
 • Amikre szükségünk lesz

  Böngésző
  Számítógép
  Google
 • Alaphelyzet után helyzetfelismerős

  Nyilván azt tudjuk, ha bármilyen szüt elkezdünk begépelni, megnyomjuk az ENTER-t, és máris megkapjuk a találatot. De nézzünk egy általons példát, amikor mindjuk két számot össze szeretnénk szorozni. Egyszerűen a keresőmezőbe beírjuk az értkeket, megnyomjuk a keresést, és szépen megkapjuk az eredményt - így van, akár számológépként is könnyedén használhatjuk a Google-t.
 • Milyen időnk lesz?

  Egy másik érdekes példa, ha mondjuk meg szeretnénk nézn ia budapesti időjárás előrejelzést. Csak annyi a teendőnk, hogy beírjuk az angol "weather" szót, majd utána "budapest, hu". Az ENTER megnyomása után máris kidobja nekünk az időjárást három napra előre. Nyilván ezt át lehet írni bármilyen más városra, országra, és szépen meg fogja adni nekünk, hogy milyen lesz az idő az adott helyen.
 • Van ott még, ahonnan ez jött

  Nyilván még ez is csupán a töredéke annak, amit a Google tud. A legegyszerűbb módja annak, hogy egy egész szép listát kapjunk a képességekről, hogy egy egészen egyszerű számítási képlet megkeresésével viszajutunk a számológéphez, és az eredmény alatt megjelenő egyetlen linkre rákattintunk. Itt automatikusan a számológép tulajdonságairól olvashatunk, de felgörgetve az oldal tetejére, további Google szolgáltatásokkal és lehetőségekkel ismerkedhetünk meg. Ezek konkrétan a keresőbe épített jelenlegi és fejlesztés alatt lévő olyan funkciók, amiket nyugodtan használhatunk a Google rendszerében.
 • Címkék:

  google keresőmotor keresés internet böngészés
manoka4 - 10 éve, 9 hónapja

jó trükkök

andreiy - 14 éve, 9 hónapja

gregus021 - 14 éve, 9 hónapja

Google Jedi Lovag még nem mester, de már nem is padawan

ZeroCool.hu - 15 éve, 10 hónapja

Oh, köszönöm szépen Bárcsak így lenne

MooL - 15 éve, 10 hónapja

Egyértelműen Google meister vagy