Keresés Kategóriák Kedvencek

Flash 8 programozási alapismeretek 2. rész A Motion Guide használata

Készítette: excore
2008. szeptember 15. 11:06:19 - 12535 megtekintés
 • Ha teljesen egyedi mozgás animációt szeretnénk egy objektummal csinálni, akkor érdemes használni a Motion Guide funkciót, melynek kezelése nagyon egyszerű és könnyen elsajátítható.
 • Amire szükségünk lesz

  Flash 8
 • Animáció egyszerűen

  Nyissuk meg a Flash szerkesztőt, rajzoljunk egy tetszőleges alakzatot. Kattintsunk a Pencil toolra, majd tetszőleges színnel és méretben egy új rétegen rajzoljuk meg azt a formát, amit a movie klipes objektumunk követni fog. Ezután az Eraser toollal, nagyítsunk rá az ábránkra, és most a kezdő és a végpontot fogjuk megalkotni, ezért töröljünk ki egy kis részt az előbb megrajzolt ábrából. Kattintsunk ezen a rétegen jobb klikkel, majd az Add motion guide-ra klikkeljünk. Ekkor láthatunk már egy újabb ikont. A ceruzás réteg első frame-jét vigyük fel a guide rétegére, húzzuk egyszerűen feljebb. Ezután kattintsunk az üres rétegünkre, válasszunk ki egy színt és rajzoljunk valamilyen kis ábrát, jelöljük, nyomjuk meg az F8-at, a felugró ablakban válasszuk a movie clipet, nevezzük el. Ezután kattintsunk a Selection toolra, majd kattintsunk az ábránkon belülre, tartsuk lenyomva az egérgombot és húzzuk a vonal közelébe a movie clipet, ami automatikusan rá fog ugrani a megrajzolt vonalunkra.
  Ha ezzel megvagyunk, kattintsunk egy tetszőleges képkockára, a legfelső rétegen nyomjuk meg az F5-öt, az alatta lévő rétegen nyomjuk meg az F6-ot, a legalsó rétegen újra az F5-öt. Az utolsónak megrajzolt ábránk rétegén, az utolsó képkockára kattintsunk, majd az ábrát húzzuk semleges területre. Ismét kattintsunk rá, majd a karikán belülre kattintva, és az egérgombot nyomva tartva jelöljük ki a végpontot.
  Kattintsunk az első kulcskockára a movie clipnél, válasszuk a Twin/Motion Twin menüpontot, és pipáljuk ki az Orient to path opciót, és el is készült az animációnk.
 • Címkék:

  macromedia flash flash programozás design adobe adobe flash
Sitichu2 - 12 éve, 11 hónapja

Sok a duma meg az őőőő ide kattintunk és őőőő

CS.CS - 15 éve, 4 hónapja

Oké kösssssssssz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

excore - 15 éve, 4 hónapja

Gondolom a CTRL+ENTER parancsra gondolsz

CS.CS - 15 éve, 4 hónapja

Amikor azt mondod hogy:Nézzük meg hogyan is néz ki ez a Motion Guide funkció.
Milyen gombbal csinálod hogy elő adja azt az ablakot.??Tudnál rá választ adni.
Előre is köszi

Valii - 15 éve, 5 hónapja

Hát Excore ez egy nagyon szuper tipp wol... gratula... láccik, h sok munkád wolt wele...nekem nagyon bonyolultnak tunik...