Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Flash: Több színpad kezelése

Készítette: cyrexone
2010. augusztus 10. 18:47:59 - 3091 megtekintés
 • A színpadok használatával jól el tudjuk különíteni az egyes tartalmi elemeket. A videó bemutatja, hogyan tudjuk egy menüből meghívni a különböző scene-eket, illetve azokból visszaugrani a menübe.
 • Amire szükségünk van

  Adobe Flash
 • Több színpad kezelése

  Hozzunk létre egy új dokumentumot, állítsuk be a méretét, jelen esetben 300x500 képpontos színpadot használuk. Hozzunk létre lekerekített szélű menüpontokat, töltsük ki valamilyen színátmenettel. Írjunk rá feliratot, a betű színe legyen fehér, igazítsuk középre. Konvertáljuk szimbólummá: jelöljük ki a hátteret és a feliratot, majd jobb egérgombbal kattintva a Convert to symbolt válasszuk, nevezzük el, a type legyen button. Ha duplán belekattintunk a szimbólumba, négy állapotot kapunk.

  Helyezzük a szöveget egy új rétegre, válasszuk a paste in paste opciót. A felső réteget nevezzük el textnek, az alsó legyen vége. Az over állapotot akkor kapjuk, ha az egérkurzort a gomb fölé mozgatjuk. Jobb egérgomb – majd válasszuk az Insert keyframe opciót. Színezzük át a gombot. A harmadik állapotot is állítsuk be, szúrjunk be egy keyframe-t, a szövegnél csak frame-et, a szövegnél állítsunk be más színű hátteret.

  Hozzunk létre még egy gombot a Libraryre kattintva. Jobb egérgombal kattintsunk, majd a duplicate opciót válasszuk. Nevezzük el, majd húzzuk ki a menüpont alá. Írjuk át menüpont 2-re, a tulajdonságai megegyeznek a másik gombokéval.

  A Window / Other panels-re kattintsunk, ott válasszuk Scene-t. Nevezzük el, majd hozzunk létre egy újat, azt is nevezzük el. Rajzoljunk bármilyen tartalmi részt, írjunk tetszőleges szöveget. Konvertáljuk szombólummá, movie clip legyen és nevezzük el menu 1 contentnek.
  Kattintsunk vissza a mainre, majd a timeline-on készítsünk új réteget, nevezzük el.

  Kattintsunk az első menüpontra, írjunk rá egy rövid action scriptet a videón látható módon.
  A menü 1-en is hozzunk létre egy actions layert, majd kövessük a videón látható utasításokat.
  Rajzoljunk egy button back réteget. Konvertáljuk szimbólummá, nevezzük el. Kövessük a továbbiakban a videón látható utasításokat.
 • Címkék:

  adobe flash animáció multimédia
cyrexone - 13 éve, 4 hónapja

Ez sajnos nem olyan kérdés amire ezen a fórumon választ tudnék adni érhető okokból

fable3 - 13 éve, 4 hónapja

HELLO nem tudod hogy holl kel letölteni a cs5 úgy hoyg ne 30 napig tartson

csonix - 13 éve, 8 hónapja

Nagyon jó! Hasznos és érthető. Csak így tovább

cyrexone - 13 éve, 8 hónapja

Egy hibát sajnos vétettem a videóban. A gotoAndPlay függvénynél, ha csak egy paramétert adsz meg és az egy képkocka, akkor azt NEM kell idézőjelek közé tenni! Tehát, ha a 22-es képkockára akarod mozgatni a lejátszófejet, akkor nem gotoAndPlay(“22″, hanem gotoAndPlay(22) a kód helyesen. Az csak véletlen, hogy így is működik a videóban, azért nem is tűnt fel