Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Flash: videólejátszó készítése

Készítette: cyrexone
2010. szeptember 11. 00:05:54 - 8779 megtekintés
 • A videóban bemutatom hogyan tudunk videofájlt lejátszani a flashben. A megvalósításhoz az FlvPlayback komponenst fogjuk használni.
 • Amire szükségünk van

  Adobe Flash
 • Videólejátszó készítése

  Hozzunk létre egy új dokumentumot, válasszuk az Action script 3 támogatást. Nyomjuk meg a CTRL + F7-et, majd válasszuk az flv playbacket húzzuk be a színpadra.
  Kattintsunk a lejátszóra, tallózzuk be a videónkat, pipáljuk ki a match source dimensionst, ezzel átméretezzük a videólejátszót. Nézzük meg a beállítási lehetőségeket. A Skinnél a kinézetét tudjuk megváltoztatni, válasszunk egy tetszőleges skint. A Skin auto hide-ot is állítsuk be, ekkor a skin csak akkor lesz látható, ha a kurzort a videóba húzzuk.
  Ha az autoplayt aktiváljuk, azonnal el fog indulni a videónk, ellenkező esetben nekünk kell elindítani a playre kattintva.
  Az flv playback captioninget húzzuk rá a videóra, de előtte mentsük el a videónkat. Ez a funkció egy xml fájlt tölt be, amivel a videóhoz kapcsolódó feliratokat fogjuk megjeleníteni.
  Ha feltöltjük a html fájlunkat, szükségünk lesz a lejátszót tartalmazó swf fájlra, az swf-re, ami a videót tartalmazza, az flv-re, és az xml-re, ha feliratokat is létrehoztunk.
  Az xml fájl szintaktikájáról a W3C oldalán olvashatunk bővebben. A feliratokat p tagek között kell megadni. Meg kell adni a kezdését és a hosszát és a stílusát.
 • Címkék:

  flash adobe videólejátszó videó számítástechnika
Kerdezo - 10 éve, 1 hónapja

Ezt a programot hol lehet letölteni?

DjCsabi - 12 éve, 6 hónapja

srt fájlt is tökéletesen kell olvassa, legalább is nekem olyan van, ami srt-t és xml-t is használ.

reszeght - 13 éve, 3 hónapja

Nálam az útvonal teljesen rendben van.
A legújabb fejlemény az ügyben, hogy csak Firefox alatt nem látszik semmi és az is csak akkor ha a hálózatról akarom megnézni. Explorerrel teljesen jól működik.
Van erre ötleted?

cyrexone - 13 éve, 3 hónapja

Megkaptam a fájlt, valóban a source nem stimmelt. A source-nál relatív útvonal kell, tehát nem jó, ha úgy kezdődik pl.: C:

A helyes megadás ezen a képen látható: http://cyrex.hu/videosmart/flv.png

Ha így csináljátok működni fog bárhova feltöltve a lejátszó.

Ezen a képen látszik miről írok.

cyrexone - 13 éve, 3 hónapja

http://support.axiomarket.hu/
Ezen az oldalon valamennyi videót ezzel a módszerrel töltöttem fel.

Nincs különbség, hogy lokálba vagy szerveren csinálod, a lényeg, hogy az FLV-re legyen olvasási jogosultság. Ha nem jelenik meg a videó, valószínűleg a source-al van baj. Relatív útvonalat kell megadni, tehát, ha ugyanabban a könyvtárban van a videó fájl, akkor csak simán video.flv legyen, vagy /video.flv

Ha elkülditek nekem az FLA fájlt, kipróbálom a szerveren.