Keresés Kategóriák Kedvencek

Anyajegy retusálása Photoshopban

Készítette: Fullchaos
2007. december 17. 17:43:00 - 22079 megtekintés
 • Egy régebbi VideoSmart.hu tippen láttam, hogy valaki bemutatta, hogyan lehet eltüntetni egy hölgy popsijáról vagy derekáról a tetoválást. Ehhez a "clone stamp", azaz klónozás eszközt választotta, ami arra való, hogy a kép egy részletét egy másik helyre másoljuk. Ez egy nagyon jó eszköz, remekül lehet vele retusálni.
 • Amikre szükségünk lesz

  Photoshop CS, CS2 vagy CS3
  fénykép
 • Gyógyító ecset

  A Photoshop CS2-től, de talán már a CS1-ben is benne volt, kifejlesztettek egy nagyon jó eszközt, a healing brusht ("gyógyító ecset"). Ezt kifejezetten arra találtak ki, hogy leretusáljunk a képről oda nem való pöttyöket, koszfoltokat, vagy a fényképen megbújó porszemcséket. Hasonlóképpen kell használni, mint a clone stampet (a képre a jobb egérgombbal kattintva előjön egy úszómenü, amiben az ecset méretét változtathatjuk meg), azzal a különbséggel, hogy az átmásolt részlet úgy kerül az új helyre, hogy az eredeti képrészlet mintázata megmarad. A program figyel a célterület színeire is, és az átmásolt részletet ügyesen beleülteti a környezetbe. Így szinte észrevétlenül eltüntethetjük az anyajegyeket.
 • Még egyszerűbb

  Van egy másik eszköz, amelyet már a Photoshop legújabb, CS3 változatában találunk, a spot healing brush - hasonlóan az előző változathoz, ez is retusálásra való. Itt azonban még egyszerűebb a dolgunk, nem kell semmilyen másolandó területet kiválasztanunk, csak a kiválasztott méretű ecsettel "bemaszatolnunk" a retusálandó területet. A Photoshop a környező színeket és mintázatot figyelembe véve tünteti el az oda nem illő részleteket.
 • Címkék:

  photoshop retusálás eltüntet anyajegy kép fotómanipuláció
Genuinely - 14 éve

Nagyon jóó köszi végre nem egy 12-éves hang szólalt meg

successful - 14 éve, 5 hónapja

Frankó, évek óta használom, de ezt a funkciót a sima bélyegzővel, meg egyéb praktikákkal szoktam, hát ott volt az orrom elött, és túlbonyolítottam :-) köszi ;-)

ZoliKa - 15 éve, 4 hónapja

Tanulni nem lehet rohanva

Blume - 15 éve, 6 hónapja

Úgy gondoltam, a művelet kb három mp-et vesz igénybe, ezért lepődtem meg a 3 perces videón. Egyébként a körítés természetesen jogos, ha valaki most kezdi a photoshpot. hogy ne értsük félre egymást.

Fullchaos - 15 éve, 6 hónapja

Hajrá!