Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop: Hogyan fessük át a kocsinkat egyszerűen?

Készítette: kecske
2009. május 21. 16:11:35 - 7754 megtekintés
 • Egy autó átfestése nem olcsó mulatság, viszont ha van egy Photoshop otthon, akkor megnézhetjük milyen is lenne kedvencünk más színben. Így azután később könnyebb lesz dönteni.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Autó átfestése egyszerűen

  Csak töltsük be autónk fotóját, majd az Image/Adjustments menüből válasszuk a Replace Color opciót. (Magyarban: Kép/Beállítások (korrekciók)/Szín lecserélése)
  A megjelenő ablakban válasszuk ki a háromból a középső kis „ceruzát” (pickert), ami mellett egy kis plusz jel található.

  Ennek a segítségével egy szín több árnyalatát is „fel tudjuk szedni”; megmondva ezzel a Photoshopnak, hogy mely színeket akarjuk kicserélni. Azért nem elég csak egy szín (első kis picker), mivel hiába sárga az autó, a valóságban az nem „csak” sárga, hanem a sárga kölünböző árnyalatai, megvilágítástól, árnyékoktól és még ezer dologtól függően. Klikkeljünk tehát a második kis ceruzával az összes lecserélendő színre, azaz az alapszín minden árnyalatára. Ha mindent jól csináltunk, a kis előnézet ablakban az autó fehér, a háttér pedig fekete lesz. Ha nem teljesen fekete a háttér (bekerült más is), akkor sincs gond, csak állítsunk a „Fuzziness” csúszkán, addig, amíg csak az autó lesz fehér. Az előnézet ablakban látható fehér felület színe lesz lecserélve.
  Ha megvagyunk, kattintsunk a Replacement felirat alatti színező dobozra, és válasszunk egy új színt. Készen is vagyunk, átfestettük az autót.

  Ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, a Replacement felirat alatti három tolókával finomhangolhatjuk a végeredményt – az utolsó kettővel a szín erősségét (saturation), illetve az intenzitását (lightness) állíthatjuk, az elsővel (hue) pedig magát a színt tudjuk változtatni.
 • Címkék:

  photoshop adobe effekt képalkotás fotómanipuláció
zol98 - 13 éve, 2 hónapja

hát ez teljesen nem működik

JInging - 14 éve, 6 hónapja

Szivesen am én úgy értetem hogy gyorsan mondtad el de egyébként érthető volt meg minden és igen jó lenne ha még tennél fel csak így tovább grat

kecske - 14 éve, 6 hónapja

Köszönöm a dicséretet de nem siettem sehova csak egy nyelvbotlás volt szerintem de ha más a véleményed ird meg egy kommentben....!

Ha tetszik tudok még hasonlókat feltenni de sajna ez is vagy 3-4 hét alatt lett fenn. De félre ne értsétek kedves Videosmart szerkesztők nem cseszegetésből mondom nagyon jó az oldal sok munka lehet vele mármint a Videosmart-tal.


kecske

JInging - 14 éve, 6 hónapja

jól meg csináltad csak tudnám merre siettél xD

hgabor - 14 éve, 6 hónapja

ez már volt párszor pl nálam de azért jo