Keresés Kategóriák Kedvencek

Notebook szerelés: memóriabővítés

Készítette: NotebookTV.hu
2009. március 23. 12:56:50 - 22155 megtekintés
 • Sokan elrettenek attól, hogy hordozható számítógépük memóriáját saját kezűleg bővítsék. Pedig a művelet pofonegyszerű.
 • Amire szükségünk lesz

  notebook
  memória modul
 • Hogyan bővítsünk memóriát laptopban?

  A memória mennyiséget egyszerűen lehet ellenőrizni: lépjünk a Vezérlőpultba (angol Windows esetén a Control Panel), majd a Rendszer ikonra (System) kattintsunk, ahol láthatjuk, mennyi memóriával rendelkezik a gépünk. Windows Vistánál nem árt, ha 2-4 GB memória áll a rendelkezésünkre. Mielőtt bővítjük a memóriát, érdemes megnézni, hogy milyen memóriamodul található a gépünkben, a paraméterkönyvben látható, hogy DDR2-es vagy DDR1-es a memória, illetve hány MHz-s. Fordítsuk meg a notebookot, majd nézzük meg, melyik panel alatt található a memória, figyeljük a piktogramokat. Csillagcsavarhúzó segítségével csavarozzuk ki a panelt, majd pattintsuk ki óvatosan a műanyag fedlapot. A processzorhűtő mellett találjuk a memória-foglalatot. A két kis pöcköt széthúzva kiemelkedik a modul, vegyük ki. Teljesen mindegy, hogy melyik slotba melyik memóriát rakjuk. Az új modult toljuk be a csatlakozóba és pattintsuk be a helyére. Rakjuk vissza a műanyag burkolatot, majd csavarozzuk vissza. Kapcsoljuk be a gépet, és nézzük meg, valóban felismeri-e a több memóriát.
 • Címkék:

  laptop notebook hardver RAM memória windows szerelés
adam887 - 7 éve, 6 hónapja

Sőt DDR3-nál arra is figyelni kell hogy sima (1,5V) vagy alacsony feszültségű (1,35V) előbbit a legtöbb gépnél, még utóbbit U jelzésű intel procinál kell használni például

guard2003 - 10 éve, 6 hónapja

Memória vásárlásnál arra figyelj hogy a laptopodnak megfelelő RAMot vegyél.Nézd meg everestben vagy a biosban a típusát(ddr1,ddr2,ddr3)

torzsfo - 12 éve, 3 hónapja

Helló. Olyan kérdésem lenne h van nékem egy AMD Turion 64 ML-32 laptopom. Van bent 2x256 DDR memória, egyik 166,7MHz a másik 133.3MHz-s. Ha nagyobbat akarok venni akkor a MHz et kell figyelni?

K.O.1 - 12 éve, 9 hónapja

Üdv mindenkinek!

Nekem van egy ASUS X51 AP146-os notebookom. Gyárilag 1GB rammal, amit bővíteni akartam 2GB-re.A megvásárolt +1GB ramot nem ismerte fel csak az 1-es slotban lévő eredetit, ha megcseréltem akkor a vásároltat ismerte fel. A kettőt egyszerre nem.Elküldtem garanciális szervizbe (kb 3 hétig tartott) ahonnét vissza jött úgy hogy a gépnek nem találják a hibáját(Pontosan leírtam akkor is hogy mi a tapasztaltam.)Az üzletbe vissza vittem a vásárolt ramot hogy le vásárolom az árát. Az ott lévő szakember kivácsiságból bele rakott egy 2GB ramot(Így már 3GB ram volt a gépben)És láss csodát a 3GB-ből 2GB-ot lát.Az lenne kérdésem hogy ez normális eset? Így működik ennél a típusnál a memória bővítés (Ami nem éppen olcsó megoldás.)?Ha valaki tud kérem világosítson fel. Előre is köszi .

Üdv.:K.O.1

david1108 - 13 éve

remek a video és ezt ready boosttal is meg lehet csinálni hogyha még garanciális mintpéldául az enyém