Keresés Kategóriák Kedvencek

Notebook hardver bővítés: 1. rész, Merevlemezcsere egyszerűen

Készítette: Center.hu
2010. július 20. 16:39:03 - 13765 megtekintés
 • A modern operációs rendszereknek igencsak megnőtt a helyigényük, így egy-egy régebbi notebook esetében szükségünk lehet a merevlemez bővítésére.
 • Amire szükségünk van

  notebook
 • Merevlemezcsere egyszerűen

  A gyártók akár típusonként is különböző megoldásokat alkalmaznak a HDD, illetve memória cseréjéhez.
  Hogy a notebookunk felületét ne karcoljuk össze, érdemes az asztalt letakarni egy puha anyagdarabbal. A notebook alján látható ajtócska csavarját csavarozzuk ki, pattintsuk ki, vagy húzzuk felfelé a burkolatot. Húzzuk ki a merevlemezt a fogófülével együtt, majd helyezzük be az újat. Az új merevlemezről szedjük le a porvédő gumicsíkot, majd a keretet szedjük le a csavaros segítségével.
  Telepítsük újra az operációs rendszert.
 • Címkék:

  notebook laptop merevlemez winchester hardver
adam887 - 8 éve, 5 hónapja

Bármely notebookon lehet hdd-t cserélni pl ibm-en is

Center.hu - 10 éve, 2 hónapja

Ha belső átalakítóról beszélünk, akkor op.-redszer szinten sztenderd HDD-nek látszik. Ennek ára nagyjából 1400 forinttól indul. Amit akár nálunk is megrendelhetsz a kereskedelem@center.hu-n
Ha külső USB-s keretet választasz akkor még hordozhatóvá is válik az eszközöd, és op.rendszer mint egy pendrive-ot kezeli.
Tehát se software-sen, se hardware-sen semmilyen akadály nincs.

faderhun - 10 éve, 2 hónapja

Hasznos kis video meg is nézem nekem milyen hdd van a gépembe.

imbuszkulcs - 10 éve, 2 hónapja

kössz szépen a választ,már csak annyi kérdésem lenne hogy ez semmilyen oprendzsre vagy szoftveres "mellékhatással" egyéb feladat vagy ártalommal nem jár? és egy átalakító kb mennyibe kerül kössz

Center.hu - 10 éve, 2 hónapja

Ha régi a Dell laptop, akkor előbb ellenőrizd a csatlakozó felületeket. Régen ugye IDE csatlakozója volt a HDD-nek, ma már SATA. A video elején látszik a SATA csatlakozó felület, a végén pedig, a régebbi IDE-s. Ha a két laptop csatlakozója azonos, akkor semmi akadálya a cserének.
Az asztali számitógépre mindkét csatlakozó felületű HDD-t rá tudod kötni, csak egy megfelelő csatlakozójú átalakítóra van szükséged.