Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan rakjuk le a laminált parkettát? 2.rész, szegőléc lerakása

Készítette: Barkacsprofi
2008. november 7. 21:14:09 - 44388 megtekintés
 • Amennyiben sikerült már lerakni a laminált parkettát, már csak egy lépés választ el attól, hogy hátra dőljünk, és gyönyörködjünk a munkákban.
 • Amire szükségünk lesz

  szegélyléc
 • Szegélyléc lerakása

  A parketta szélére a szegőlécet kell felrakni, a megoldása teljesen egyszerűen megtanulható. Ügyeljünk arra a sarokelemeknél, hogy illeszkedjenek egymáshoz, aminek pontos leméréséhez lehet kapni egy segédeszközt. Mérjük le, hol kezdődik a fal, és 45 fokos szögben vágjuk el az anyagot. Amint ez elkészült, ugyanígy illesztjük hozzá a másik sarokelemet.
  Ennek a felrakása sima kékfejű szeggel vagy bognárszeggel történik. Panellakásoknál ügyeljünk arra, hogy kemény a beton és ott inkább ragasztani kell a szegélyléceket.
 • Címkék:

  padló parketta laminált parketta szerelés barkács szegőléc
pinebird - 10 éve, 10 hónapja

Aszongya: "szeggel szépen fölütjük a falba" a pofám leszakad. Otthon is így csinálta? Nem hiszem. A másik, hogy fordítva vágta a lécet

sokisc - 12 éve, 5 hónapja

Hehe..Eleg szep nagyparketta darabjai vannak a skacnak. Amugy lehet kapni olyan seged kittet amiben vannak ilyen tavtartok meg utoheto alkalmatossagok a lerakashoz. Ha meg faltol-falig rakja szorosan barmi baj van pupos lesz mint a jo oreg toronyor.:-) a sarokrol annyi, hogy a ket veget ragasztani es vagy osszeloni vagy vekony szeg es nem nyilik. szet. a vegen a rest a fal meg a szego kozott , szilikonnal veknyan kitolteni, falszinnel lekenni.

Padlos - 12 éve, 5 hónapja

Egyetértek...Mondjuk az 1.rész után ezen már nem is csodálkozok.
De sajnos ez van ha vki azt sem tudja,hogy mi a különbség laminált padló,és szalag parketta között.
Aki jót akar magának,és a pénztárcájának az inkább felejtse el ezt a 2 részes remekművet...

fehergabor - 12 éve, 6 hónapja

Az elmélet igen szép, de ez az úriember egy lakásban sem rakott még le padlót, akkor rájönne ,hogy a szegő a falra dől és a bevágott 45 fok szétnyílik.