Keresés Kategóriák Kedvencek

Notebook hardver bővítés: 2. rész, Memória bővítés egyszerűen

Készítette: Center.hu
2010. július 25. 19:59:17 - 11818 megtekintés
 • A modern operációs rendszereknek igen megnőtt a memória igényük, így egy-egy régebbi notebook esetében szükségünk lehet a memória bővítésére.
 • Amire szükségünk van

  notebook
 • Memória bővítés egyszerűen

  Egy nagyobb ajtócska alatt szokott elbújni a memória. Általában két memóriamodul van egy notebook alján. A két slotokból a pöckök oldalra húzásával tudjuk kipattintani a memóriamodult. A memóriamodulokon látható, hogy milyen méretű és típusú, ennek megfelelően tudjuk kicserélni a memóriákat. Az új modul behelyezése után pattintsuk vissza, majd csavarozzuk be a fedelet.
  Van olyan notebook, ahol a burkolat alatt egy helyen található a memóriamodul és a processzor is.
  Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen modul van a gépünkben, vigyük szakszervízbe a notebookot.
 • Címkék:

  notebook laptop RAM memória hardver
K.O.1 - 12 éve, 9 hónapja

Szia faderhun!

Köszönöm a segítséget és a linket ,megpróbálom a biost frissíteni.
Mégegyszer köszi. Üdv: K.O.1

faderhun - 12 éve, 9 hónapja

Szia!

Szerintem próbálj meg egy bios frissítést

Bár a gyártó honlapja szerint max 2 gb rammot tud kezelni:asus

K.O.1 - 12 éve, 9 hónapja

Köszi a választ. Valószszínűleg rosszul fogalmaztam,mert az 1-es slot-ban az eredeti 1GB, a 2-es slot-ban a bővités a 2GB memóriamodul van.Ha ezeket felcserélem (1-es slot 2GB és a 2-es slot 1GB)akkor is csak 2 GB-ot lát.A gép nem tud 2GB-nál nagyobbat kezelni?Nem tudom .Lehet valami megoldás a problémámra? Mégegyszer köszi.

Üdv:K.O.1

Center.hu - 12 éve, 9 hónapja

Üdv !
Ha jól értem a notebook csak az egyik memória slot-ban lévő modult látja. Ebben az esetben, viszont csak 1 darab 2GB-os memóriamodullal tudod bővíteni a notebook-ot.

K.O.1 - 12 éve, 9 hónapja

Üdv mindenkinek!
Nekem van egy ASUS X51 AP146-os notebookom. Gyárilag 1GB rammal, amit bővíteni akartam 2GB-re.A megvásárolt +1GB ramot nem ismerte fel csak az 1-es slotban lévő eredetit, ha megcseréltem akkor a vásároltat ismerte fel. A kettőt egyszerre nem.Elküldtem garanciális szervizbe (kb 3 hétig tartott) ahonnét vissza jött úgy hogy a gépnek nem találják a hibáját(Pontosan leírtam akkor is hogy mi a tapasztaltam.)Az üzletbe vissza vittem a vásárolt ramot hogy le vásárolom az árát. Az ott lévő szakember kivácsiságból bele rakott egy 2GB ramot(Így már 3GB ram volt a gépben)És láss csodát a 3GB-ből 2GB-ot lát.Az lenne kérdésem hogy ez normális eset? Így működik ennél a típusnál a memória bővítés (Ami nem éppen olcsó megoldás.)?Ha valaki tud kérem világosítson fel. Előre is köszi .

Üdv.:K.O.1