Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan rakjuk le a laminált parkettát? 1.rész, parketták összeillesztése

Készítette: Barkacsprofi
2008. október 25. 09:21:08 - 88071 megtekintés
 • Ebben a tippben betekintést nyerhetünk, hogy milyen egyszerű módon rakhatjuk le laminált parkettánkat!
 • Amire szükségünk lesz

  laminált parketta
 • Laminált parketta lerakása

  A pattintós parkettát fogjuk használni az alábbiakban, mivel ez a legelterjedtebb. Ésszerű úgy kezdeni, hogy az első darabnak a felső része legyen bent a sarokban. A vágáshoz nem kell centimétert használni, hogy pontosak legyünk. A második elem hozzápattintódik az elsőhöz, így csak annyi dolgunk van, hogy megfordítjuk az elemet és hozzámérjük a falhoz, és be tudjuk jelölni, mennyit kell levágni. Legegyszerűbben dekopírfűrésszel tudjuk levágni, de van speciális eszköz, amit kifejezetten szalagparketta-vágáshoz használunk. Illesszük be az elemet.
  A következő sort ne kezdjük új darabbal, mert az illesztés ugyanoda fog esni, és töréspont keletkezhet a parkettán. Az előzőleg levágott darabot helyezzük a következő sor elejére, majd folytassuk egy teljes elemmel. Gumikalapáccsal segítsük az illesztést. Ha nincs ilyen eszközünk, még lerakás előtt is összerakhatjuk a két elemet. Folytassuk a parketta lerakását az előző módszer szerint.
  Ha betonra vagy kőfelületre helyezzük a parkettát, szivacsalátétet kell alá tenni, így rugalmas lesz a parketta. Ha padlószőnyeg van a padlón, arra is rárakhatjuk a szivacsot és a parkettát.
 • Címkék:

  padló parketta laminált parketta szerelés barkács
Raketkilla - 8 éve, 8 hónapja

Tudom régi komment, de én magamnak rakom, meg a családban is sokaknak én raktam le, bárki megtudja csinálni, mint a legó.
Jövőhét hétfőn újra megyek parkettázni

alex_1200 - 10 éve, 9 hónapja

ÁÁÁ... szallag parketta vágó már láttam ijet a boltba de gőzömse volt mi az

steve69 - 12 éve, 3 hónapja

Egyetértek Padlos-sal a dilatációs hézag nagyon fontos,lerakásnál minden sornál mind a két oldalon ki kell ékelni,különben a következő sornál elcsúszhat az előző.Amikor már lejjebb értél két-három sorral akkor ki lehet venni.A másik gondolatom,hogy ha nem akarod szétszedni,akkor érdemes a rövidebb oldalt egy kis ragaszóval megkenni.Lehet kapni direkt ehhez való ragasztót,aminek a csőre pont beleillik a nútba,száradás után pedig szintelen lesz.de amúgy sem látszik.Igy sokkal stabilabb az egész.Még egy gondolat.Érdemes a szoba rövidebb oldaláról elkezdeni rakni,ugyanis ha van egy 5-6m széles sorunk azt egybe bepattintani csak két ember tudja.

Padlos - 12 éve, 4 hónapja

Persze,van még jó pár dolog amire oda kell figyelni,én csak videón elhangzottakra reagáltam.
Valóban kell párazáró fólia,sőt a gyártó nedvességtartalomtól függetlenül ajánlja.Viszont a lényeg a száraz aljzat,ugyanis ha friss a beton,akkor a ráteritett párazáró réteg megvédi a laminált lapot a duzzadástól,viszont alatta penész alakulhat ki.Ilyenkor műgyantás nedvességzárást érdemes pluszban alkalmazni.
A másik barkács videót nem láttam,de ha csak a termék kisérőt olvasták el,már akkor is klasszisokkal jobbnak kell lennie.

Padlos - 12 éve, 4 hónapja

Nem,sajnos nem érted. Hidegen hagy,hogy nem én tettem fel a vidit,és 1általán nem konkurencia.Úhogy "összeesküvés elméletek" kreálása helyett olvass inkább vissza,és értelmezz.