Keresés Kategóriák Kedvencek

Nokia N96 - Fotófunkciók

Készítette: SImon84
2008. december 19. 19:06:42 - 6037 megtekintés
 • Most a Nokia legújabb zászlóshajósát, a Nokia N96-t próbáljuk ki, leginkább fotózás szempontjából. Megvizsgáljuk a legfontosabb fotóbeállításokat.
 • Amire szükségünk lesz

  Nokia N96
 • Fotózás telefonnal

  Nyomjuk meg az exponáló gombot és máris láthatjuk a fényképezőgép képernyőjét. A bal felső sarokban láthatjuk, hogy most fotózunk, az alsó sarokban, hogy mennyi képet készíthetünk még. Próbáljuk meg maximumra állítani a felbontást, hiszen öt megapixel áll rendelkezésünkre.
  A beállítások menüpontban érdemes beállítani, hogy a frissen elkészített képet jelenítse meg. Érdemes kikapcsolni az extended digitális zoomot. A telefon saját memóriáját használjuk.
  Válasszuk ki az A betűt, itt előre definiált beállításokat találhatunk. Az automata módban közepes minőségű képet készíthetünk. A user definedban saját beállításokat eszközölhetünk. A close upban közelieket fotózhatunk. A portraitnél potrét, a landscape tájképre megfelelő, a sport gyors mozgásokhoz alkalmas, a night pedig fénytelen terepen alkalmas képek készítésére.
  A flash mód, azaz a segédfény a vaku. Érdemes automatára állítani. A red eye effektust kapcsoljuk be, hogy ne piros szemeket fotózzunk. A self timer időzítő, tehát késleltetéssel fotózhatunk. A fehéregyensúly arra jó, hogy az igazán fehér dolgok tényleg fehérek, a feketék pedig feketén legyenek. Az automatic automatikus beállítás, a sunnyt napfényben, a cloudyt felhős időben, az incandescentet beltéri lámpánál használjuk, a fluorescent pedig neonvilágításnál hasznos.
 • Címkék:

  mobil fotó fénykép multimédia Nokia N96
Skarin - 15 éve, 3 hónapja

Már ilyen is van? O_o
Nekem N95-öm van, mióta megvettem, nem nagyon nézem az új telcsik híreit...