Keresés Kategóriák Kedvencek

Minőségi video készítése Nokia telefon segítségével

Készítette: SImon84
2009. február 23. 10:34:04 - 11665 megtekintés
 • Mobiltelefonnal se lehetetlen élvezhető videót készíteni, ehhez csupán néhány dolgot kell beállítanunk, és pár szabályt betartanunk.
 • Amire szükségünk lesz

  Nokia 6210
  Nokia N82
 • Nokia 6210 navigátor

  Nyomjuk le a telefon oldalán látható exponáló gombot, ezzel alapesetben csak fotót tudunk készíteni. Nyomjuk meg az Options-t, állítsuk át video módra. A kijelző bal tetején láthatjuk, hogy hány percnyi videót tudunk rögzíteni. A navigátor nagy problémája, hogy másodpercenként 15 frame-et tud csak rögzíteni, az emberi szem 25 képkocka/másodpercet tekint folyamatosnak. A telefon szoftvere nehezen tud fókuszálni, közeli tárgyakhoz nem megfelelő. Felvétel közben lehetőségünk van zoomolni a szokásos navigációs gombbal. Ha ráközelítünk egy tárgyra, a kép minőségromlása igen szembetűnő. Ha elkészültünk a videóval, értelemszerűen a stop gombbal tudjuk megállítani. Videókészítés közben figyeljünk arra, hogy minél több természetes fény legyen az adott helységben, lehetőleg fényes nappal videózzunk. Félhomályban nem lesz megfelelő a minősége. A tulajdonságokat az Options menü Show toolbar menüjében tudjuk elérni. Tudunk panoráma videót is készíteni, éjszakai módot is használhatunk. Ha megnöveljük a video felbontását, a mérete is növekedni fog, amit a Settings menüpontban tudunk beállítani.
 • Nokia N82

  Kifejezetten mozgóképekre fejlesztették ki a telefont, amely Carl Zeiss objektívvel rendelkezik, amelyen lencsevédő retesz is található. A keresőkép éles, a mozgás folyamatos. 30 képkockát rögzít másodpercenként. A Settings résznél tudjuk a felvétel minőségét beállítani, a legmagasabbra érdemes kattintani. A rezgéscsillapítást is beállíthatjuk, amit kapcsoljunk be, így a kezünk rezgését csillapítja a szoftver. A hang és a kép sem csúszik el ennél a készüléknél egymáshoz képest.
 • Címkék:

  mobil videó multimédia Nokia N82 Nokia 6210
djpety - 15 éve, 3 hónapja

Az N82 tényleg jó videókat készít, volt szerencsém kipróbálni.

dlui - 15 éve, 3 hónapja

Eredetileg nem ehhez a videóhoz akartam hozzászólni. Ez tökéletesen szól.

csezo - 15 éve, 3 hónapja

Nálam tökéletesen szól minden.

dlui - 15 éve, 3 hónapja

Kár, hogy nem hallani semmit.