Keresés Kategóriák Kedvencek

Irfanview: Képek optimalizálása egyszerűen

Készítette: ZeroCool.hu
2009. március 2. 14:45:24 - 10476 megtekintés
 • Ebben a tippben azt nézzük meg, hogy miképpen lehet optimalizálni bármilyen képet a népszerű Irfanview segítségével.
 • Amire szükségünk lesz

  Irfanview
 • Mire jó az Irfanview?

  Töltsük le a programot az internetről (www.irfanview.net), majd telepítsük. Indítsuk el a programot, és láthatjuk, hogy bármilyen képre kattintva megnyithatunk vele bármilyen képet. Ha rákattintunk egy képre, nyomjuk meg utána a B gombot, ami behozza a Batch conversion ablakot. Válasszunk ki egy képet, amire ha kétszer rákattintunk, bekerül az alsó részbe, ahova bármennyi képet berakhatunk. Ha méretet állítunk, a kisebb képeket felhúzza a nagyobb méretűek mellé, érdemes egyféle méretet válogatni. A Remove gombbal tudjuk eltávolítani, amire nincs mégsem szükségünk. A baloldalon láthatunk egy legördülő menüt, amiből kiválaszthatjuk, hogy milyen legyen az output formátum. Az Options-re kattintva a beállításokat láthatjuk: a save quality a minőséget állítja be, kb. 80-90 százalékra beállíthatjuk a minőséget. A Disable color subsampling mellett kattintsunk a kis pipára, ami a színpalettát módosítja.
  A Used Advanced Options mellé kattintva megjelenik egy Advanced gomb, amit megnyomva még további beállításokat láthatunk. A Set size-nál fix képméretet állíthatunk be, százalékosan vagy akár pixelben is megadhatjuk a méretet.
  Érdemes a mentési helyet is beállítani, majd Start batch gombra kattintva elindul a konverzió. Ezután keressük meg a mentési helyet és a megváltoztatott méretű képet.
 • Címkék:

  kép infranview jpg fénykép multimédia
montecsaszi - 14 éve, 11 hónapja

ilyen jó nők képeire mien szóval szoktál rákeresni google-be ??? :P

ZeroCool.hu - 14 éve, 11 hónapja

Ebben lehet valami, nem gondoltam rá, bocsi De azért remélem így is érthető!

anli - 14 éve, 11 hónapja

Sokkal érthetőbb lenne egy laikusnak ha a magyar nyelvű verziót használtad volna a bemutatóban, egyébként hasznos dolgokat tudtam meg a videóból. Köszi!

cenco - 14 éve, 11 hónapja

Ezt az oroszlánkirályos képet küldd el levélben légyszíves, annyira tetszik! =)
Régebben nekem is volt Irfanom, de most inkább a FastStone-t próbáltam ki, és nekem jobban bejön. Igazából mind2 nagyon gyors, tehát csak ízlés kérdése...

alfonz - 14 éve, 11 hónapja

Én meg azt gondoltam hogy a Shift+U mutatod meg,automatikus színbeállítás utána CTR+S és már el is mentette.Ja múltkor pont ezt használtam születésnapi képeknél utána meg mehet usb-re és digitális képnyomtatás valamelyik hipermarketbe.