Keresés Kategóriák Kedvencek

Kerékpár karbantartás - 7. rész, Tárcsafékbetét műszaki ellenőrzése

Készítette: Bringavilag
2009. augusztus 29. 08:44:14 - 31487 megtekintés
 • Biztonsági szempontból igen fontos, hogy kerékpárunk fékei kifogástalan állapotban legyenek, most a tárcsafékbetét műszaki ellenőrzését végezzük el.
 • Amire szükségünk lesz

  kerékpár
 • Tárcsafékek beállítása

  Ha a kereket megforgatjuk, akkor látjuk és halljuk is, hogy a fékbetét a tárcsához hozzáér, a kereket fékezi, tehát rosszul van beállítva a tárcsafék. Ha kivesszük a kereket, célszerű megnézni a fékbetétek állapotát, mennyire kopottak.
  Vegyük ki a hátsó kereket, majd a fékbetéteket. A fékkaron van egy nyomáspont-állító, amit alapállásba kell rakni. Egy 10-es csillagkulccsal nyúljunk a munkahenger belsejébe, és óvatosan, hogy a belső pöcköt ne törjük le, toljuk alapállásba mindkét munkahengert óvatosan és lassan.
  A fékbetét visszahelyezése előtt ellenőrizzük az állapotukat, majd helyezzük vissza a betéteket. Tegyük vissza a kereket, illesszük a tárcsát a nyílásba, alulról kicsit csapkodjuk meg, hogy a papucs a helyére kerüljön.

  A tárcsafékeknél a két csavarnál állíthatjuk be, hogy a fékbetét ne érjen bele a féktárcsába. Lazítsuk meg egy 5-ös imbuszkulccsal a két csavart, mozgassuk meg, majd a hátsó féket húzzuk be picit, a kereket mozdítsuk előre, és óvatosan húzzuk meg a két csavart. Ha a féktárcsában van egy kis nyolcas, akkor a tárcsafék-egyengetővel lehet a tárcsát egyengetni, ahol szükség van rá.
 • Címkék:

  kerékpár bicikli sport szerszám fék tárcsafék
arnold22219 - 10 éve, 11 hónapja

én betudtam teljes képernyőre rakni

uzumymw99 - 12 éve, 4 hónapja

Jó bicikli! És jó a videó is, érthető, kivitelezhető! Még több ilyet!
Üdv.: uzumymw99

xxxx_totix - 13 éve, 8 hónapja

Jó bicikli! És jó a videó is, érthető, kivitelezhető! Még több ilyet!
Üdv.: totix

vulkanus - 14 éve, 7 hónapja

én meg tudtam nézni és teljes képernyőn

Gyebi93 - 14 éve, 7 hónapja

nem lehet végig nézni.... -2:21-nél megáll... ha letöltöm akkor sincs egyben.... = (
kár...