Keresés Kategóriák Kedvencek

Jegyzetfüzet tartó készítése

Készítette: okina
2009. szeptember 2. 16:09:10 - 26680 megtekintés
 • Az iskolában a gyerekeknek nagyon hasznos lehet, ha van náluk mindig egy jegyzetfüzet tartó. Nem feltétlenül kell ezt vásárolni, hiszen percek alatt mi magunk is készíthetünk egyet papírból.
 • Amire szükségünk lesz

  A4-es papír
 • Jegyzetfüzettartó készítése egyszerűen

  Fogjuk az A4-es papírt, majd a hosszából vágjunk le 1,3 cm-t. Hajtsuk félbe hosszában, nyissuk ki, majd a két oldalát hajtsuk a felezővonalhoz. Próbáljuk meg úgy hajtani, hogy kb. 1 mm távolság legyen a két hajtás között.
  Fordítsuk meg, majd az alsó részét hajtsuk fel, a kis háromszöget nem kell odahajtani. A felezővonalhoz rakjuk az ujjunkat, majd felezzük meg a pici négyzetet. Dugjuk bele az ujjunkat a kis zsebbe, fogjuk meg a papírt, majd a vonal mentén lapítsuk el háromszög formában. A felső rész adja a következő vízszintes vonalat, hajtsuk hátra a formát.
  Fordítsuk meg a papírt, majd a sima oldalon folytatjuk. Ismételjük meg a hajtást. Az apró háromszögnél nem kell új hajtást csinálni, hanem toljuk el, lapítsuk el, majd a megkapott csúcsot a felezővonal legaljához hajtsuk. A kapott hajtás alá hajtogassuk a sarkot és el is készült a tartó formánk.
 • Címkék:

  kreatív csomagolás origami papír hajtogatás jegyzetfüzet tartó
KaszibaDorottya - 11 éve, 4 hónapja

Fantasztkus kipróbáltam, és jó lett.

kissrebeka01 - 12 éve, 2 hónapja

Én az elején nem vágtam le és úgy is nagyon szép lett.Köszi az ötletet!!!

.Nikol2000. - 12 éve, 5 hónapja

nagyon jó és nagyon tetszik

PetiToth - 12 éve, 6 hónapja

szias tok ez nagyoon szep gratulalok nagyon szep


								

Gaby01 - 12 éve, 8 hónapja

Nagyon jó ötlet! Csak gratulálni tudok.