Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan válassz profi színsémát készülő honlapodhoz?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 22. 19:41:00 - 8143 megtekintés
 • Akármilyen grafikai munka, mondjuk egy honlaptervezés esetén egészen általános probléma, hogy nem tudjuk meghatározni a domináns színvilágot. Sokszor az ügyfelek okozzák a legnagyobb kavarodást, mert ők még elképzelni sem tudják a lehetőségeket. Mutassunk nekik párat ingyen!
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Photoshop
  Internet
 • Mutassunk jó néhány színsémát

  Nagyon sok olyan weboldal létezik, ahol előre legenerált színsémákat találhatunk. Ezek közül talán az egyik legjobb az Adobe munkája, mely a kuler nevet kapta. Indítsunk el a böngészőt, és írjuk be, hogy kuler.adobe.com. Ez egy teljesen Flash weboldalt hoz be, melyhez minimum 9-es Flash lejátszóra lesz szükségünk. Már az első pillanatban megmutat több népszerű színsémát, melyeket bármely munkánkhoz szabadon felhasználhatunk. Kereshetünk kulcsszavak, témák, kategóriák és készítők alapján is - egy igen komplett színséma adatbázis áll rendelkezésünkre.
 • Adjuk meg a változtatás lehetőségét

  Akár mi magunk is, a megrendelővel karöltve kikeverhetjük a saját skálánkat, a bal oldalon található Create menüpont felhasználásával. Különböző metódusok alapján szabályozhatjuk az értékeket, a szórást, a meghatározó színt, az inverz színeket és így tovább. Percek alatt meg lehet győzni egy bizonytalan megrendelőt, és így mindkettőtök munkája egyszerűbb lesz.
 • Kommunikálhatunk is más grafikusokkal

  A honlapnak van egy közösségi része is, ahol akár felvehetjük a kapcsolatot más grafikusokkal, vagy csak egyszerűen megismerkedhetünk művészek munkájával, akik saját festményüket helyezték el a kuler oldalra. Egy konkrét festmény esetén megnézhetjük melyik az az öt domináns szín, amit ő használt - meglepően jól használható ezek is az egyes grafikai munkákhoz.
 • Címkék:

  színséma grafika photoshop honlapkészítés
Titinelly - 12 éve, 9 hónapja

Nekem hasznos volt, köszönöm!

Banyuska - 15 éve, 3 hónapja

Sziasztok!

Hasonlót tudok ajánlani, itt is számtalan lehetőség van...

http://www.colourlovers.com/

szab - 16 éve, 3 hónapja

Ez egy sima linkajánló volt.
(egyébként hasznos) :-)