Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan telepítsünk Total Commandert?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 23:33:13 - 4884 megtekintés
 • Minden Windowsban megtalálható alapból a Windows Intéző, ám ezt sokaknak nem annyira egyszerű használni. Ennek oka, hogy egy oldalas fájlkezelést tesz lehetővé, nem úgy, mint a réges régi, a legtöbb felhasználó által alkalmazott Norton Commander. Napjainkban egy remek alternatíva a Total Commander.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Total Commander
 • Töltsük le a szoftvert

  Bármely böngészőbe írjuk be, hogy www.ghisler.com. Ezután bejön a készítő weboldala, ahol olvashatunk híreket az éppen aktuális eseményekről, fejlesztésekről. A bal oldalon található menüben kattintsunk a Download pontra, és válasszunk ki egy oldalt, ahonnan letölthetjük. Bármelyiket válasszuk, a letöltés beindul és a fájl szépen lejön a gépünkre.
 • Indítsuk a telepítést

  Kattintsunk kétszer a letöltött állományra. Ha Windows Vista rendszerünk van, újra rá fog kérdezni, hogy valóban telepíteni akarjuk e a programot. Továbbhaladva kiválaszthatjuk, hogy milyen nyelven szeretnénk feltelepíteni. A Next gombra nyomva megkérdezi a program, hogy akarjuk e a többi nyelvet is telepíteni. A Yes részre kattintva később is megváltoztathajuk a program nyelvét. A következő oldalon megadhatjuk azt a könyvtárat, ahova telepíteni szeretnénk a programot. Az ezutáni oldalon megváltoztathatjuk a .ini, vagyis a különféle beállításokat leírok állományok helyét a merevlemezen - ezt igazából nem is muszáj módosítani. A következőkben készíthetünk csoportot a Start menüben, illetve egy kis ikont a tálcára, avagy a desktopra. Ezután már csak egyetlen kattintás választ el minket a programtól.
 • Végezzük el az első beállításokat

  A telepítés után felugró ablakból azonnal el is indíthatjuk a programot. Ha a próbaverziót használjuk, 30 napig szabadon kisérletezgethetünk vele. Csupán annyit kell tenni, hogy a lenti sorban feltüntetett részben található számra kattintunk. Vagyis, ha Nr. 2 van kiírva, akkor a kettes gombra kell nyomni. Ha bejutottunk, az első indításkor automatikusan felugrik a beállítások ablaka. Itt rengeteg mindent lehet konfigurálni, de igazából ez nem ennek a tippnek a témája. Csak apró segítség a kezdetekhez: a már aktív Layout ablakon pipáljuk ki a Show drive buttons és a Show two drive button bars részeket. Ezek megjelenítik az összes rendelkezésre álló meghajtót kihelyezik a felső menüsorba, ezzel megkönnyítva a program későbbi kezelését.
 • Címkék:

  total commander fájlkezelő fájlkezelés windows
adam887 - 11 éve, 6 hónapja

Mikor lesz a közvetkező bírálás Tisztelt zerocool.hu úr?

adam887 - 11 éve, 6 hónapja

így van nézze meg a ezt a videómat

OnLyHS - 13 éve, 10 hónapja

Mozilla Firefox -> Eszközök -> Beállítások -> Általános fül -> Keresd meg ezt "Letöltés" -> És tegyél pipát oda hogy, Rákérdezés a fájlok letöltési helyére

jani12 - 15 éve, 2 hónapja

neked hogy-hogy megkérdezi ,hogy hova mentse?
nekem automatikusan az asztalra menti.

jani12 - 15 éve, 2 hónapja

nekem regisztrálva van.
Az Amszterdam-i egyetem által. XD