Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan mentsük el FTP beállításainkat Total Commanderben?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 23:38:13 - 22179 megtekintés
 • Az talán kevésbé közismert, hogy a Total Commander nevezetű fájlkezelő program egy külön fájlban tárolja az FTP hozzáférési adatainkat. Ezt könnyedén lementhetjük, ha tudjuk, mit kell keresnünk!
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Total Commander
 • Tekintsük meg az FTP listánkat

  Magát az FTP listát előszöris a felső sorban található kis FTP ikon segítségével, vagy a felső sor Net menüpontjában található FTP Connect gombra kattintva hozhatjuk elő. Vagy, ha szeretjük a billentyűkombinációkat, egyszerűen nyomjuk meg a CTRL+F-et. Ez a lista tartalmaz minden aktív FTP hozzáférésünket, amiket korábban rögzítettünk. Új Total Commander esetén alapból ez a menü teljesen üres lenne. Érdemes ezeket a beállításokat külön fájlokban is menteni, de nem árt az óvatosság, és mnek gépeljünk feleslegesen, ha ebből a programból is csinálhatunk közvetlenül biztonsági mentést.
 • Keressük meg a leíró fájlt

  Mivel a Total Commanderben a különféle .ini fájlok helyzetét szabadon lehet változtatni, ezért érdemes úgy megkeresni az FTP listát, hogy az ALT+F7 kombinációval felugró keresőbe beírjuk azt, hogy: "wcx". Ne felejtsük el bekapcsolni a rejtett fájlok megjelenítését, ugyanis ez a fájl alap helyzetben el van tüntetve. Ezt az opciót Configuration menüpont Options részében találhatjuk, és a Display / Show Hidden/system files kipipálásával aktiválhatjuk. Visszatérve ALT+F7-tel a keresébe, futtassuk le azt, és máris ki fogja dobn ia wcx_ftp.ini helyét. Erre kattintsunk kétszer, és már meg is jelenik előttünk a fájl. Ha ezt mondjuk egy másik merevlemezre, könyvtárba, esetleg USB kulcsra, máris elkészült a biztonsági mentésünk!
 • Fő a teljes biztonság!

  Ügyeljünk arra, hogy ezt az elmentett fájlt nagyon jól zárjuk el mindenki elől. Ha ugyanis ezt az egész metódust valaki "visszafelé" megcsinálja, és egy ilyen wcx_ftp.ini fájlt bemásol a saját Total Commanderébe, akkor minden további gond nélkül szabadon tud majd járkálni a rögzített FTP szervereken.
 • Címkék:

  total commander fájlkezelő fájlkezelés windows ftp
NotebookTV.hu - 14 éve, 11 hónapja

A Windows 7 nem a szokásos (Windows/wcx_ftp.ini) helyen tárolja az FTP adatokat, hanem a C:Users/felhasználó/AppData/Roaming/GHISLER könyvtárban. Természetesen előbb be kell állítani a rejtett fájlok megjelenítését is.

ZeroCool.hu - 15 éve, 3 hónapja

Megkeresni úgy tudod, ha bekapcsolod a rejtett fájlok megjelenítését, mert abban alapból nem keres a Total Commander.

babli - 15 éve, 3 hónapja

Azt nem tudod hogy Windows 7 alatt hol van ez a wcx_ftp.ini fájl??? Sehogy se tudok Total Commanderrel ftp-zni! Írásvédett a fájl! Köszi...