Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan rejtsünk el fájlokat vagy könyvtárakat Windows alatt?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. január 3. 22:14:00 - 13404 megtekintés
 • Néhányszor már felmerülhetett, hogy miképpen tudunk elrejteni bizonyos fájlokat vagy akár teljes könyvtárakat Windows operációs rendszer alatt. Bármilyen fájlkezelő alatt van erre lehetőség.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows
  Total Commander
 • Több módon is eljárhatunk

  Először nézzük, miként tehetjük ez meg a sokak által használt Total Commanderben. Álljunk rá arra a könyvtárra vagy fájlra, amit el szeretnénk rejteni, majd nyomjunk rajta egy jobb gombot. Az itt megjelent menüsor legalján kattintsunk a Tulajdonságok sorra. A megjelent menüponton, ha kipipáljuk az alul található "Rejtett" részt, majd megnyomjuk az OK gombot. Megadhatjuk, hogy csak erre a mappára, vagy a mappa alatt található minden fájlra alkalmazzuk e a beállítást. Általában elég csak erre a mappára alkalmazni, és máris eltűnik. Úgy is előcsalhatjuk ezt a menüt, ha ráállunk a korábban kiszemelt fájlra vagy könyvtárra, majd megnyomjuk az ALT+ENTER kombinációt.
 • Hozzuk elő az eltűntetett állományt

  Alap helyzetben a rejtett állományokat nem jeleníti meg a Total Commander. Ezeket úgy jeleníthetjük meg, ha a felső menüsorban található Configuration menüpontban található Options, avagy beállítások részre kattintunk. Itt a bal oldali menüben a második sort kell választani, jobb oldalt pedig ki kell pipálni a "Show hidden/system files" részt. Ha visszatérünk a listánkhoz, akkor megjelennek a korábban rejtett állományok, melyek ikonja piros felkiáltójeles lesz.
 • Windows Intézőben kicsit más a helyzet

  Amennyiben azt szeretnénk, hogy a Windows Intézőben váljanak láthatóvá a korábban, hasonló módszerrel eltüntetett állományok, a következőt kell tennünk. A Start menü alatt található Vezérlőpultban kell kettőt kattintani a Mappa beállításai ikonra. A megjelent ablak felső részében található második fület válasszuk, mely a Nézet névre hallgat. Gördítsünk le a "Rejtett fájlok és mappák" részhez. Itt jelöljük be a megjelenítést, és alkalmazva a változtatást, máris láthatóvá válik a rejtett állomány.
 • Nem tökéletes megoldás, de egyszerű

  Tény, hogy ilyen módon nagyon könnyen akár más is megtalálhatja a rejtett könyvtárainkat. Érdemes ezért a fontosabb állományokat beletenni egy alkönyvtárba, és ott elrejteni, ahol már nem lesz annyira szemelőtt. Még egy fontos dolog: alapértelmezésben a Total Commander nem keres a rejtett fájlok között. Csak és kizárólag akkor, ha azokat láthatóvá állítjuk a fent említett módon!
 • Címkék:

  total commander fájlkezelő fájlkezelés windows vista windows intéző
Daneesz - 14 éve, 7 hónapja

Jó videó! 4* Mindössze annyi a gondom, hogy egy kicsit hosszú lett.Amúgy kipróbáltam és jó.