Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan daraboljunk fájlokat Total Commanderben?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 23:31:13 - 9094 megtekintés
 • Ha netán egyik nap arra lenne szükségünk, hogy nagyobb fájlokat daraboljunk fel kisebbekre, és nem áll rendelkezésünkre Winrar, Winzip, vagy más tömörítési mód, de van Total Commanderünk, akkor lényegében minden problémánk meg is oldódott!
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Total Commander
 • Daraboljunk két kattintással

  Válasszuk ki azt az állományt, amit kisebb szeletekre szeretnénk felszabdalni. Álljunk erre rá (fontos, hogy ezen álljunk, különben nem fog működni ez a funkció), majd a Files menü Split File... opcióját válasszuk ki egy könnyed bal klikkel. Ez feldob egy apró ablakot, ami előszöris leírja, hogy hova fognak kerülni a már szétdarabolt elemek. Ez alatt kiválaszthatunk néhány előre definiált méretet, az 1.44-es lemezmérettől kezdve egészen a 700 megabájtos "darabokig". Jelöljük ki mondjuk a 100 MB-os csomagot - mondjuk nekünk nem jó ez a méret: írjuk át ezt a számot egy 50-esre, vagy bármire, amekkorára szükségünk van. Az ENTER megnyomásával máris megkezdődik a szétbontás, és a fájl méretétől függően néhány perc, vagy másodperc alatt el is végzi a gépünk.
 • Hozzuk újra össze az elemeket

  Ha mondjuk egy másik gépen újra szeretnénk egyesíteni ezeket, nagyon egyszerű dolgunk van. Az eredeti, sorszámozott állományaink mellé generált .crc kiterjesztésű fájlra kell kétszer rákattintani, vagy megnyomni az ENTER-t. A felugró ablakban megadhatjuk, hogy hova szeretnénk kibonta ezt - alapból a túloldali panel pozícióját fogja felajánlani. Az OK gombra kattintva megindul az egyesítés, és kisvártatva újra meg is jelenik a nagy fájlunk, ezúttal persze már egyben.
 • Címkék:

  total commander fájlkezelő fájlkezelés windows
mark2000 - 14 éve, 5 hónapja

vlc media player az a bólya(mondjuk én úgy mondom neki hogy kúp de mindegy)

benwow - 15 éve

és ha letöltötetm 1 játékot de nem volt hozzá crc fájl akk mit tudok csinálni nem tudom valmi mással összefüzni?

jani12 - 15 éve, 2 hónapja

Mi annak a programnak a neve amivel lejátszod a videókat,zenéket?(az a kis csíkos bója ikon)

bederszkd - 15 éve, 5 hónapja

Köszi már megoldódott a problémám!Raktam fel egy UsDownlods progit és....Persze ezt a TC-vel szerettem volna.

ZeroCool.hu - 15 éve, 5 hónapja

Őőőő, nem egészen értem mire gondolsz.