Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan tanítsuk meg a kutyust leülni?

Készítette: norbird
2008. május 5. 21:12:18 - 38929 megtekintés
 • Az ültetés, bár egyszerű feladatnak tűnik, rendkívül hasznos. A mindennapok során sokszor adódik úgy, hogy szükség van arra, hogy kutyánk nyugodtan üljön mellettünk.
 • Amire szükségünk lesz

  kutya
  jutalomfalat
 • Hogyan tanítsuk meg a kutyát arra, hogy egy szóra leüljön?

  Sokféle módon lehet tanítani az ültetést az alábbi módszer fiatal kölyköknél és felnőttebb kutyáknál is egyaránt működik, és a kényszert teljesen nélkülözi. A legjobb motivációs eszköz a jutalomfalat. Ha a kutya kiszúrta a kezünkben a jutalomfalatot, azt szeretné megszerezni. Ezt a pillanatot kell kihasználni, hogy amint leteszi a fenekét, mondanunk kell, hogy: ül, és máris kaphatja a jutalomfalatot. Ezt követően egy értelmesebb kutya már csak a vezényszónak is hamar engedelmeskedni fog, saját kedvére, kényszer nélkül dolgozik.
 • Mire figyeljünk oda, ha a kutya már leült?

  Ha a kutya végrehajtott egy ilyen statikus parancsot, mint az ülés, fekvés, tehát a kutyának egy bizonyos pozitúrát kell felvennie és helyben kell maradnia, akkor a hangunk és a mozdulataink lágyak, nyugtatóak legyenek. Ha elkezdjük dögönyözni a kutyát, elkezd rohangászni vagy eldobja magát, akkor mindenre figyel, csak arra nem, amire tanítani szeretnénk. Később egy feloldó parancsot is megtaníthatunk neki, amikor a kutya megtanulja, hogy arra a jelre hagyhatja el ezt a pozíciót.
 • Címkék:

  kutya állat tanítás agility nevel hívás ül leül
Judit_Gyenge - 6 éve, 10 hónapja

Hello a mi kiskutyánk (törpe spicc) mindig a lábunk elé megy meg ilyesmi hogy lehet erről leszoktatni?

advik13 - 9 éve, 1 hónapja

Szia!
Nekem egy olyan problémám lenni, hogy ismerősömnek van egy 1 évem Amerikai Staffordja, sajnos nem sokat van vele foglalkozva, és unalmába rájött, hogy át tudja mászni a kerítést. Hétvégente el szoktam vinni sétálni és ahogy van időm foglalkozom vele, de hiába. Ha 2 percre egyedül hagyom az udvarba, akkor már el is megy. Hiába lett szögesdrót kihúzva, átmegy közötte. Tudnál nekem segíteni, hogy hogy lehetne leszoktatni róla? Meg van kötve szerencsétlen és ha valamit nem kezdek vele, akkor mennie kell a háztól. :/ Lehet, hogy a kerítést kellene még jobban megcsinálni? Tudom, hogy a kutyával kellene többet foglalkozni, de sajnos nekem nincs annyi időm, a gazdája meg egyáltalán nem ért hozzá..
Előre is köszönöm a válaszod.
Üdv. Livi!

Apacs22 - 9 éve, 4 hónapja

A mi kutyusunk:Apacs óriás schnauzer 10 éves és kiskorában nem volt kutya iskolában mert apukámnak cégje van anyukám pedig akkor volt terhes az öcsémmel.De most nagyon látni rajta a fejlődést mert mostanában többet visszük sétálni, és most én is elkezdtem vele jobban foglalkozni mert már 12 éves vagyok de nagyon nehéz megoldani hogy NEKEM leüljön lefeküdjön apukámnak engedelmeskedik de nekem nem. És ez a jutalom falat nem biztos hogy beválik mert ha eszik és az ennie közelébe megyünk elkezd morogni ugatni (mert védi az enniét (apukám szerint biztos hogy nem harapna meg))

petiflori - 9 éve, 5 hónapja

Szia!
Van egy 8 hónapos amerikai stafonk. Hogyan tudnánk arra megtanítani, hogy ne ugráljon fel az emberekre, akik bejönnek hozzánk?
Előre is köszi!

norbird - 11 éve, 1 hónapja

Szia!

Nyugodtan elkezdheted a általad említett parancsok tanítását a jutalmazásos módszerrel már most. Ez a legjobb ebben a korban és ilyen korán is el lehet kezdeni és nagyon nagy előnyt jelent a későbbiekben.
Arra ügyelj, hogy ne terheld túl a kiskutyát. Eleinte 5-10 perc gyakorlás elég, mert ebben a korban elég hamar kifárad és elveszti az érdeklődését.

Üdv.,
Norbi