Keresés Kategóriák Kedvencek

Tengerimalac - Etetés és gondoskodás

Készítette: Leguan
2009. január 22. 21:08:51 - 28064 megtekintés
 • Miután sikeresen beköltöztettük a komfortos kalitkájába kedvenc tengerimalacunkat, nincs más hátra, mint a megfelelő minőségű, és mennyiségű táp illetve zöldség bekészítése.
 • Amire szükségünk lesz

  tengerimalac
 • A tengerimalacok etetése

  Ez etetéshez kétféle dolog javasolt: az egyik egy rágcsálótáp, ami teljes értékű, különböző kiegészítőkkel kiegészített táplálék, a másik zöldségekből és vitaminokból álljon, amelyben legyen 4-5-féle dolog, és ezt naponta cseréljük.
  A tengerimalac nem társas lény, jól megvan egyedül. Ha nincs egyedül, érdemes több táplálékot adni nekünk. Fontos, hogy sok széna legyen a ketrecben, amiből alvókuckót készítenek. A magtáplálékot dobozba rakjuk, mert ami kihullik a talajra és érintkezik az alommal, azt nem eszik meg.
  Hetente egyszer illik kitakarítani a ketrecet.
 • Címkék:

  állat tengerimalac kisrágcsáló kedvenc háziállat ketrec kalitka táp zöldség
jbalazs1200 - 8 éve, 3 hónapja

Csak a leírást olvastam, de köszönöm elég volt... Ennyi baromságot hogy lehet leírni?!

viktorhdu - 10 éve, 8 hónapja

áááá. elvan egyedül csak depressziós lessz és megdöglik hamarabb.és ez a mondat : elvan a sarokban XD

norbi123456789 - 10 éve, 11 hónapja

Borzalmas ez a videó! SENKI NE TANULJON BELŐLE!!! ISZONYATOSAN NAGY BAROMSÁGOK VANNAK BENNE!!!!! Inkább ebből tanuljatok: http://www.youtube.com/watch?v=8pLmDebeZT4

TÖRÖLJÉK LE EZT A VIDEÓT: ISZONYATOS PONTATLAN. Az előttem lévő válaszolónak is igaza van.

seggarc - 12 éve, 11 hónapja

Tetszik a videó, gekkóval is működik?

apolkapolli - 13 éve, 1 hónapja

Ez a videó egyenesen borzalmas! Egyetlen helyes mondat sincs benne és elkeserítő, hogy valakik sajnos ebből tanulnak.
A tengerimalac fő tápláléka a SZÉNA és a VÍZ.(Amiről itt említés sem esik és nincs is a ketrecben.) Ha már itt tartunk ez a ketrec hihetetlenül ingerszegény és nagyon kicsi a ketrecbe érdemes függőágyat, bújókat, házakat, hengereket, "fotelokat" elhelyezni hogy ne unatkozzon. Két tengerimalacnak legalább egy 100*55 ketrec kell, mert ugye mondani se kell, hogy a tengerimalac társas lény. Fajtárs nélkül könnyen válogatós, depressziós, félénk, ijedős és nagyon magányos lesz ráadásul a viselkedése is teljesen más egy boldog popcornozó malackának akinek van azonos nemű társa. A táp is fontos a tengerimalacoknak de szigorúan TILOS bontatlan SZOTYIsat kapniuk, mert beleszorulhat a foguk közé mert nem tudják úgy kibontani mint a hörcsögök. Ezen kívül megszúrhatja az ínyét ami begyullad és elfertőződhet. ÉS a KUKORICA is tilos mert könnyen beletörhet a foga ami további problémákhoz vezethet, és a magkeverék sem a legjobb táp. A legideálisabb ha egyféle max kétféle zöldséget kapnak egyszerre azt is csak kis mennyiségben mert ez csak a széna kiegészítése ellenben az itt látottakkal. Ja és a saláta mérgező a tengerimalacoknak.A pellet meg magában alomnak nagyon káros az érzékeny talpuknak.
Én senkinek nem ajánlom ezt a videót szerintem ha egy csöpp lelkiismeret furdalása lenne a készítőjének azonnal letörölné és elnézést kérne a hozzá nem értése miatt, azoktól akiket félre vezetett a tudatlansága.