Keresés Kategóriák Kedvencek

Tengerimalac - Kalitka berendezése

Készítette: Leguan
2009. január 19. 22:51:26 - 34205 megtekintés
  • Nézzük meg, hogy mily módon alakítsuk ki a kalitkát, ha esetleg valaki egy kicsit nagyobb kisrágcsálót, például egy tengerimalacot szeretne tartani.
  • Tengerimalac tartása

    Válasszunk nagy tárolóedényt, minél nagyobb alapterületűt. Először macskaalmot öntünk a ketrec aljába, majd dugósított forgáccsal szórjuk meg. Az állat kényelmesen fogja érezni magát és az ürüléket, vizeletet fel fogja szívni. Helyezzük rá a rácsot. Nagy méretű állatoknál kis házikót is helyezzünk a ketrecbe. Fontos, hogy szénát is rakjunk az állatok mellé.
    A tengerimalacok szeretik, ha foglalkoznak velük, lehet őket simogatni, akár hívó hangra is odamennek a gazdához. Ne feledkezzünk meg az itatóról és a friss vízről sem.
  • Címkék:

    állat tengerimalac kisrágcsáló kedvenc háziállat ketrec kalitka táp zöldség
norbi123456789 - 10 éve, 11 hónapja

EZ A VIDEÓ EGY VICC!!! -.- Ez a ketrec baromi kicsi,, Ebbe egy hörcsögöt lehetne csak tartani. Ebbe nem tud élni egy tengerimalac!!!! Másodszor meg, nem lehet egyedül tartani tengerimalacot!!!! A tengerimalac társas lény, kettő kell belőle, különben depressziós lesz és elpusztul!!!!!!!!!!! ÉS minek alá macskalom??? A macska alom az macska alom, nem tengerimalac alom. Teljesen felesleges alá az a pelett is vagy mi, tök marhaság. Forgácsot kell a tengerimalac alá tenni!!!! Ez a videó egy vicc!!! Szinte minden pontatlan benne! Ahogy már megofogta a tengerimalacot alapbol már az sem jó... SENKINEK ESZÉBE NE JUSSON A VIDEÓ ALAPJÁN BERENDEZNI A TENGERIMALAC KETRECET!!!!! Inkább ajánlom ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=RJIrPT8jgOI

Illetve ha kíváncsiak vagytok mi kell egy tengerimalacnak nézzétek meg ezt is: http://www.youtube.com/watch?v=8pLmDebeZT4

buvezs - 12 éve, 2 hónapja

Jobb lenne ha nem nagyképűsködnél.Mintha te jobban értenél a tengerimalacokhoz!!!!!!!!!

Vikky - 12 éve, 5 hónapja

Én is Viki vagyok!

Lew33 - 12 éve, 11 hónapja

Magyarországon nincs széna ?? Ekkora baromságot !

apolkapolli - 13 éve, 1 hónapja

Ez a videó is bőven hagy kívánni valót maga után de egy minimális fokkal jobb mint az etetési videótok. A tengerimalacok nagyon társas lények és két malacnak legalább 100*55ketrec ajánlott. Ellentétben az itt elhangzottakkal a tengerimalac 15-20 cm simán megugrik tehát nyugodtan lehet neki emeletet építeni vagy venni. A lépcsőt azonban kerüljük egyrészt mert felesleges másrészt mert nem jó a gerincének. A macskaalmottedd a macskák alá mert a tengeri malacok alá nem jó. A tengerimalacoknak nagyon káros a por és a videón is remekül látható milyen nagy porfelhő szállt fel a mikor beleöntötted. Ráadásul felesleges a pelletet ilyennel keverni egyedül is megállja a helyét. A pellet valóban felszívja a nedvességet és jó is a tengerimalacok alá de nem így! Az érzékeny talppárnák miatt csak és kizárólag fürdőszoba szőnyeg vagy ruha anyag alá lehet önteni hogy a malac ne érintkezzen közvetlenül vele. A ketrec itt a videón nagyon ingerszegény kellene bele rakni emeletet, függőágyat ,hengert, bújót, "fotelt". A tengerimalacot tilos úgy fogni ahogy a videón látszik. Egy kézzel a hasa alatt a másik kézzel a popsija alatt kell megfogni ez a helyes felemelési mód. És a tengerimalac utálja ha hanyatt döntik neked is le kéne szokni róla de gyorsan.
Szerintem még tanulj jó sokat a tengerimalacok helyes tartásáról és utána állj neki videót készíteni és ne fordítva mert így könnyen rosszra taníthatod azokat akik megnézik ezt!