Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk Windows XP SP3-as telepítő CD-t? 2. rész, CD írása

Készítette: Payskin
2008. július 4. 22:14:39 - 103680 megtekintés
 • Az előkészített telepítő CD megírásához a sokak által ismert Nero CD-író programot fogjuk használni, csak most ügyelve arra, hogy nem sima adat CD-t, hanem bootolható CD-t kell létrehozni.
 • Amire szükségünk lesz

  Nero CD író
  Windows XP SP3
 • Írjuk meg a CD-t

  A Nero program elindítása után válasszuk ki a CD-Rom (Boot) ikont, majd kattintsunk rá. A bootolható CD azt jelenti, hogy a számítógép bekapcsolása vagy újraindítása után közvetlenül a CD-ről tudjuk elindítani a Windows telepítését anélkül, hogy bármilyen operációs rendszert elindítanánk. Ehhez szükségünk van egy boot szektorra, amely egy néhány kilobájtos kis állomány, ez fog gondoskodni a lemez bootolhatóságáról. Ezt letölthetjük a PC World weboldaláról (http://hopp.pcworld.hu/4846), ahonnan töltsük le a boot.img nevű állományt. Térjünk vissza a Nero-hoz, ahova az Image fájl mezőben keressük meg ezt a fájlt. Az emulációt állítsuk semmilyenre (No emulation), a lenti mezőben pedig a szektorok számát állítsuk négyre. Ezután kattintsunk a New/Új gombra.
  Ha valaki nem ismeri a Nero-t, a baloldali ablaktáblában a létrehozandó CD-nket látjuk, a jobboldalon pedig a merevlemezeinket. A Wincd mappa tartalmát húzzuk át a baloldalra, de vigyázzunk, hogy ne a mappát húzzuk közvetlenül át, mert ilyenkor olyan CD-t hozunk létre, amelynek a gyökerében csak ez a Wincd mappa lesz, és ez hiába tartalmazza a telepítéshez szükséges állományokat, maga a CD teljesen használhatatlan lesz. Lépjünk be jobboldalon a Wincd mappába, jelöljük ki a tartalmat és ezt húzzuk át balra. Nincs más dolgunk, mint rákattintani a Burn ikonra és máris írhatjuk a CD-t. Ha ez sikeres, olyan CD-t kapunk, amellyel SP3-at tudunk telepíteni a számítógépünkre.
 • Címkék:

  windows windows xp sp2 sp1 sp3 frissít javít rendszer cd nero
pcpsx - 8 éve, 4 hónapja

Még mindig működik nagyon jó....

kiabiro - 9 éve, 8 hónapja

köszönöm szépen,igy már sikerült!!! Happy

Payskin - 9 éve, 8 hónapja

Biztos én csinálok valamit "rosszul", de nekem továbbra is működik. Kimásolom ezt: http://hopp.pcworld.hu/4846 az szövegből, bemásolom a Chrome-ban egy új fül címsorába, Enter.

Ekkor első körben átirányít a PC World a http://pcworld.hu/piactrend/hopp/4846 címre, és kis türelmet kér. 10-15 másodperc múlva feldobja a letöltőablakot.

kiabiro - 9 éve, 8 hónapja

hello,elnézést,nem tölti be az oldalt a ahol a Boot.img fájl található,hol tudom megtalálni milyen oldalon??? HELP viszont "DosBootimage.IMA" automatikusan ezt dobja be nekem a Nero

Payskin - 10 éve, 9 hónapja

Hogy hogy nem találod? Kipróbáltam, tökéletesen működik.