Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk Windows XP SP3-as telepítő CD-t? 1. rész, fájlok összemásolása

Készítette: Payskin
2008. július 3. 21:18:36 - 53362 megtekintés
 • A Windows XP-hez megjelent harmadik javítócsomagot fel lehet telepíteni már működő rendszerre, ha azonban eleve ilyen frissített operációs rendszert szeretnénk telepíteni, akkor egy új CD-t kell készítenünk.
 • Amire szükségünk lesz

  Windows XP
 • Másoljuk fel a telepítő CD-t

  Másoljuk fel a Windows XP telepítő CD tartalmát a merevlemezre. Helyezzük a meghajtóba a CD-t, várjuk meg, míg elindul a telepítő, amire most nem lesz szükségünk. Lépjünk ki belőle és nyissuk meg helyette a CD tartalmát a Saját gépben. Keressünk a merevlemezünkön egy olyan partíciót, ahol biztosan van egy gigabájt üres terület, majd hozzunk létre egy új mappát a CD számára. A CD tartalmát jelöljük ki a CTRL+A billentyűkkel, majd húzzuk át az új mappába és elkezdődik a másolás. Az integráláshoz tetszőleges telepítő CD használható, lehet az SP1 előtti, SP1-es vagy akár már SP2-es is. Gond legfeljebb az OEM verziójú telepítő XP-kel lehet, ugyanis ezeket a gyártók teletömik mindenféle felesleges segédprogrammal, amelyek ráadásul rögtön a Windows-zal együtt települnek a rendszerbe. Ezeket az SP3 telepítője néha megtalálja a felmásolt Windows XP CD tartalmában és ilyenkor nem hajlandó települni. Ha így járnánk, forduljunk segítségért a PC World segélyvonal fórumához.
 • Szerezzük be a szervízcsomagot

  A PC World weboldaláról beszerezhetjük, arra ügyeljünk, hogy a megfelelő változatot töltsük le. Ha itt nem találunk megfelelőt, keressük fel a Microsoft letöltő központját. Jelen esetben maradjunk a magyar verziónál. Ha rákattintunk a letöltés gombra, láthatjuk, hogy bonyolult fájlnevet adtak neki, amit bátran átnevezhetünk. Ugyanannak a partíciónak a gyökerébe mentsük, ahova a Windows CD-t felmásoltuk.
 • Fésüljük össze a szervízcsomagot és a telepítő CD-t

  Nyissunk egy parancssort, majd navigáljunk el ahhoz a mappához, ahova a szervízcsomagot letöltöttük. Az összefésülés folyamata két lépésből áll, a tömörített állapotú SP3 kicsomagolásából majd futtatásából, amelyik ténylegesen felülírja a telepítő CD állományait az újabbakkal. Ezt egy lépésben megoldhatjuk a következő módon: gépeljük be a program nevét, jelen esetben SP3.exe, ha az eredeti fájlnevet hagytuk meg, elég begépelni az első pár karaktert, majd nyomjuk meg a TAB billentyűt és kiírja a teljes fájlnevet. Ezt követően írjuk be: -integrate:ide pedig írjuk a mappa teljes elérési útvonalát, ahova felmásoltuk a CD-t. Ha megnyomjuk az ENTER-t meg is történik a folyamat. A művelet végén kattintsunk az OK gombra, zárjuk be a parancssoros ablakot, majd nézzük meg, hogy tényleg egy SP3-as telepítő CD-t kaptunk.
 • Címkék:

  windows windows xp sp2 sp1 sp3 frissít frissítés javít rendszer
davidkamarfi - 2 éve, 11 hónapja

De régen volt........................

SomaSom - 9 éve, 5 hónapja

Amúgy nem baj ha eltűnt!

SomaSom - 9 éve, 5 hónapja

Köszi sokat segítettél A Windows SP2 nagyon rossz volt az SP3 jobb köszike!

hereagy2 - 13 éve, 6 hónapja

nem baj ha winxp fájlainál eltűnt az WIN51IP.SP2 fájlt helyette csak win51ip.SP3
van?????

hereagy2 - 13 éve, 6 hónapja

köszi a válaszért akkor kiírom ha egy prifo mondja