Keresés Kategóriák Kedvencek

Vírusirtásra alkalmas helyreállító lemez készítése NOD32-vel vagy ESS-sel - 1. rész

Készítette: cbs362
2010. július 11. 20:54:44 - 5914 megtekintés
 • Az alábbi videómban bemutatom, hogyan hozzunk létre gépünk vírusfertőzésből adódó működésképtelensége esetére egy olyan helyreállító lemezt NOD32-vel vagy ESS-sel, amivel operációs rendszerünk felállása nélkül vírust keresni és irtani tudunk. Illetve fájljainkat kimenthetjük egy parancssoros fájlkezelővel, esetünkben a Far Manager-rel.
 • Amire szükségünk van

  Eset NOD32
  Far Manager
 • Vírusirtásra alkalmas helyreállító lemez készítése

  Az ESET NOD32 csomagban a 4-es verziótó kezdve létezik egy helyreállító modul, amelynek segítségével bootolható recovery cd-t hozhatunk létre, amivel vírusirtást tudunk végrehajtani az operációs rendszer elindítása nélkül, vagy fájlokat másolhatunk ki, az operációs rendszer elindítása nélkül.
  Váltsunk Hozzáértő módra, majd Eszközök, Helyreállító cd készítése, amihez a Windows AIK 6001-es vagy újabb verzió szükséges. Kattintsunk a Továbbra, majd a megjelent linkre. A telepítőkészlet mérete több, mint 1 gigabájt. Az iso fájlt írjuk ki dvd-re vagy készítsünk virtuális meghajtót. Telepítsük.

  Közvetlenül CD-re vagy DVD-re vagy USB meghajtóra is kiírhatjuk. A többi tulajdonságot állítsuk be értelemszerűen. A külső alkalmazások belefoglalását pipáljuk ki. Adjunk hozzá egy fájlkezelő alkalmazást, a Far Managert, amire keressünk rá a Google segítségével.
  Hozzunk létre egy mappát az asztalon, majd az Far Managert tömörítsük ki. Jelöljük ki a mappát, adjuk hozzá a NOD32-höz.
  Menjünk a www.eset.hu oldalra, majd a letöltéseknél kattintsunk arra a változatot, amit mi használunk, adjuk meg az elérési útját. Töltsük ki a többi mezőt értelemszerűen.
 • Címkék:

  vírus fertőzés nod32 recovery cd visszaállítás windows számítástechnika eset
cbs362 - 13 éve, 6 hónapja

majdnem...az esetnél mondjuk szerencsés az ember, mert korlátlanszor újra lehet telepíteni a próbaváltozatát...technikailag ugyanazt a védelmet nyújtja a próbaváltozat is, leszámítva azt, hogy a próbaváltozat ritkábban végez autom. frissítést, és hogy nem jár hozzá technikai terméktámogatás.

Makemebad - 13 éve, 6 hónapja

Helló!
Én az ESET Smart Security próbaváltozatát használom már egy jó ideje. Miben különbözik a próbaváltozat a teljes változattól, ugyanazt a biztonságot nyújtja??

cbs362 - 13 éve, 8 hónapja

A windows AIK egy olyan eszközkészlet a Windowshoz, amivel Windows alapú telepítőlemezeket lehet létrehozni, az ehhez szükséges eszközöket tartalmazza, csak haladóknak. Mivel az itt bemutatott recovery-cd windows alapú, az elkészítéséhez szükség van erre az eszközkészletre, de a mérete miatt nincs integrálva sem a windowsba, sem az ESSbe. A rendszeren semmi nem fog más változni.

alex.z - 13 éve, 8 hónapja

A windows aik annak mi a lényege vagyis mi fog a gépen változni??? :S

galacus - 13 éve, 11 hónapja

A hozzászólás eltávolítva a videó készítője által.