Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk karácsonyi csillagot gyöngyből?

Készítette: RedBoyforCE
2008. november 24. 17:44:56 - 27656 megtekintés
 • Ebben a tippemben azt fogom bemutatni, hogy hogyan készíthetünk gyöngyből karácsonyfa, illetve ablaküveg díszt.
 • Amire szükségünk lesz

  gyöngyök
  csillag alak
  damil
 • Csillag és gyöngyfűzés

  A díszhez szükség lesz egy 10 cm-es csillag alakra, amit hobbiboltban megvásárolhatunk, valamint gyöngyökre: 8 db 12 mm-es fehér teklagyöngyre, 16 db 20 mm csepp alakú fehér teklagyöngyre, 8 db 8 mm-es rizsszem gyöngyre, 8 db aranyszínű gyöngyre és 16 gyöngykupakra.
  Először a csepp alakú gyöngyöt fűzzük fel, erre mehet egy gyöngykupak, erre egy kereket, egy sima fehér teklagyöngyöt, majd kupakot ismét Ezután ismét egy csepp alakú gyöngy kerül, ezután az aranyszínű gyöngy, majd a rizsszem gyöngy jön a végére. A fogó segítségével a szárat hajlítsuk magunk felé, majd készítsünk egy hurkot. Az összes szárat ugyanígy kell elkészíteni.
  A dísz el is készült, de a drót közepét elfedhetjük aranyszín gyöngyökből készült csokorral. Ehhez vegyünk a kezünkbe egy kis damilt, erre középre fűzzünk fel hat darab aranyszínű gyöngyöt, lehetőleg középre. Miután ez megvan, a kör alakot úgy kapjuk meg, hogy leválasztunk a legvégéről egy gyöngyöt, majd ezen a másik szálat fűzzük át keresztbe, ez a keresztfűzéssel. Ezzel húzzuk meg a damilt és elkészült a forma. A közepéhez húzzuk át az egyik damilszálat az utolsó maradék aranyszínű gyöngyön, majd ezután ezt a gyöngyöt engedjük le a karima széléig, majd hajtsuk be középre. Ezután az ezt tartó damilszálat a külső karikán lévő gyöngybe fűzzük bele, ezzel rögzítjük a közepét. Húzzuk meg óvatosan, próbáljuk középre beigazítani. Miután ez megvan, ugyanilyen módszerrel készítsük el egy másikat. Hogy jobban rögzüljön, csípjük alul össze a két szálat és kétszer csavarjuk meg a tetejét. Ez úgy kerül rá a csillagra, hogy a csokrot ültessük rá a csillag közepére és az egymással szemben lévő szálak közötti résen fogjuk át a damilt, csípjük mindkét szálat és forgassuk körbe a csillagot. Ezután a felesleget vágjuk le. A másik felére ugyanezzel a módszerrel rögzítsük. Megtehetjük, hogy egyesével, minden száron átfűzzük a maradék damilunkat, és a végén egy darabbá összesodorjuk és csomót kötünk rá. Ezután a felesleget csípjük le.
 • Címkék:

  karácsony gyöngy karácsonyfa ablak kreatív hobbi fűzés ünnep
RedBoyforCE - 14 éve

Aki az olyan-t j-vel írja, gondolkozzon el kit kritizáljon....

imre93 - 14 éve

neked még hangod sincs annyira akadnak a videóid képei -.-"

toti2 - 14 éve

neked a hangod ojan mint egy Bú** é