Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk karácsonyfa gömböket patchwork technikával?

Készítette: boroka
2008. november 12. 13:15:11 - 48540 megtekintés
 • Karácsonykor nem csak a boltokban megvásárolt díszekkel díszíthetjük fenyőfánkat, hanem akár kézileg is csinálhatunk egyedi díszeket. Most patchwork technikával készítünk karácsonyfa-gömböket.
 • Amire szükségünk lesz

  hungarocel gömb
  anyagmaradékok
  gombostű
  aranyzsinór
  flitter
  snitzer
  olló
 • Karácsonyfadísz, saját kézzel

  Rajzoljuk be a gömbre a tetszőleges mintát, amelyen segédvonalakat láthatunk. Ezután írjuk segítségként a gömbre, hogy hova milyen színű anyagot szánunk. A segédvonalak mentén vágjuk be egy centi mélyen a gömböt, óvatosan, hogy ne törjön meg a gömb.
  Fogjuk meg az anyagot és akkora csíkot vágjunk, amekkora a legszélesebb pontja a gömbnek, illetve épphogy picit nagyobbat. Vágjunk a másik anyagból is egy ekkora csíkot. Fogjuk meg a gömböt és az egyik anyagdarabot, és illesszük hozzá az egyik mintához, és a snitzer segítségével tömködjük bele a lyukba. A kilógó anyagmaradékot vágjuk le. A kimaradt kis részeket tűrjük be a lyukba.
  Folytatjuk a másik színnel, ugyanezzel a módszerrel a díszítést.
  Miután a gömböt teljesen befedtük, az illesztett vonalak mellett vonjuk be arany kötőzsinórral. Tűrjük be a zsinór egyik végét, és kezdjük el a vonalak mentén vezetni. Közben rögzítsük gombostűvel az elhajlásoknál, először csak félig bedugva. Ezzel az illesztés apróbb hibáit is el tudjuk fedni. A végén egy flitter segítségével tűzzük meg. A zsinór maradékát szintén tűrjük be a lyukba. Most már beszúrhatjuk az összes gombostűt a helyére. Utoljára díszítsük flitterekkel a gömböt.
 • Címkék:

  kreatív karácsony karácsonyfa ünnep dísz patchwork
.Nikol2000. - 12 éve, 3 hónapja

nagyon jó

köszi a videót nagyon tetszik 2011-ben mindenkinek ijet adtam karácsaonyra mert nekük van egy ijen szokásunk hogy a gyerekek a felnőtteknek sajátkészítésű ajándékakat adunk. Nagyon jók lettek bár egy kicsit lehettek volna szebbek is ...de szerintem ezt el lehet nézni hiszen 12 éves vagy

Ajandak15 - 13 éve, 1 hónapja

Én otthon kipróbáltam és mindenkinek nagyon tetszett!!

SzombatiVivien - 13 éve, 2 hónapja

Nagyon jó lett csak így tovább !!!

boroka - 13 éve, 5 hónapja

15 perc az egyszerűbb....igaz több százat megcsináltam))

dragan - 13 éve, 5 hónapja

Tényleg nagyon szép. Én komolyan mondom ennél szebb karácsonyfadíszt még soha nem láttam.

Csak hát a video majd 10 perc míg elkészült, felgyorsítva és megvágva. A valóságban ez vagy 30 perc. 1 karácsonyfa dísz elkészítése 30 perc. Ha csak 6 db-ot rakok fel a fára az is 3 óra, míg elkészül.

Mindenesetre gratulálok, nagyon ötletes!