Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk ecetes salátát?

Készítette: VideoSmart.hu
2007. szeptember 24. 03:00:00 - 23284 megtekintés
 • Főételeink mellé kiegészítőnek tálalhatjuk, de például tojásos nokedli egyenesen elképzelhetetlen az alig néhány perc alatt elkészíthető könnyű, tényleg egyszerű, igen ízletes és vitamindús saláta nélkül.
 • Amikre szükségünk lesz

  1 fej saláta
  2 dl 10%-os ecet
  1 kk édesítő vagy cukor
  0.5 kk
  1 db edény
  turmixgép
 • Előkészítés

  A friss, zamatos salátát hideg vízben mossuk meg ? ha nem szeretjük, a fehér torzsáját vágjuk le. Mivel a külső réteg általában sérült és csúnya, szedegessük le őket. A belső leveleket bontsuk szét és gyűjtsük össze; ügyeljünk arra, hogy alaposan tisztítsuk meg mindegyiket ? nincs is rosszabb, mint amikor a saláta recseg a fogunk alatt!
 • A lé elkészítése

  Egy külön edénybe tegyünk egynegyed ecetet, háromnegyed vizet, és ízlés szerint adagoljuk egy kis sót és cukrot vagy édesítőt, ki hogyan szereti. Nyugodtan kóstoljunk bele a lébe, ha túl savanyú vagy édes, bátran változtassunk az arányokon, amíg megfelelő nem lesz.
 • Kevergessünk

  Tegyük bele a korábban tisztított saláta leveleket a tálba, és egy kanállal jól keverjük meg. Figyeljünk, hogy mindenhova jusson a léből. Hagyjuk néhány percig állni, hogy jól átvehesse az édes-savanykás ízt. A kész salátát kis edényekben máris tálalhatjuk. Hosszú ideig nem érdemes tárolni, mert a levelek egy idő után elkezdenek fonnyadni, és úgy már nem lesz friss, ropogós a saláta!
 • Címkék:

  saláta ecet édesítő víz edény vacsora
OliverSarkozi - 6 éve, 3 hónapja

Ezt nagyon Finom Ecestes Salátát

ZeroCool.hu - 14 éve, 3 hónapja

Több videóhoz is írtál egészen jó ötleteket. Te nem akarsz tippeket csinálni esetleg?

alisz - 14 éve, 3 hónapja

Próbáld ki langyosvízben elkevert ecettel,sóval és cukorral elkészíteni a salátát,majd egy órai állás után,vedd ki a léből a leveleket és akár két napig is a hűtőben finom ropogós marad a saláta.

csikos - 14 éve, 4 hónapja

A video pont olyan, ahogy én csinálnám.5 pontot érdemel!