Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan fessünk színátmenetes kerámiát?

Készítette: MadeByYou
2008. július 31. 18:08:14 - 14128 megtekintés
 • A kreativitásunkat szabadjára engedve akár otthoni étkészletünket is elkészíthetjük. Az alapanyagok könnyen elérhetők, nekünk csak a mintákat és a színeket kell kigondolnunk.
 • Amire szükségünk lesz

  natúr kerámia
  ecset
  kerámiafesték
  víz
  kézikorong
 • Fessünk tálkát

  Jelen esetben sárgát, narancsot és piros színeket fogunk használni. A festékek vizes alapúak, ezért vízzel fogjuk őket keverni. Helyezzük a kerámiát a kézikorongra, és „fessük be” először vízzel, hogy utána csússzon a festék a kerámián. Forgassuk a korongot, az ecsetet pedig lassan a tálka közepéről kifelé húzzuk. Láthatjuk, hogy a tál spirál alakban lesz nedves.
  Mártsuk bele a nedves ecsetet a sárga színbe és kezdjük el ugyanezzel a módszerrel festeni, a kerámia közepéről. Minden réteget háromszor kell felrakni. Folytassuk a naranccsal, hogy kis felületen fedje a sárga színt. A végére hagyjuk a pirosat. Ismételjük meg ezt háromszor.
  A végén a tálat ki kell égetni, elektromos kemencében, 1000 fokon. Kiégetés után nyeri el a tálka a végső, élénk színét.
 • Címkék:

  kerámia fest kreatív máz porcelán edény étkészlet minta rajz szín
kollar92 - 9 éve, 11 hónapja

e-mail címem: barnalak2@hotmail.com

kollar92 - 9 éve, 11 hónapja

illetve a máz eredete engem is érdekelne mert az enyém az nehezen kezelhető kásás. esetleg ezt az állagot valamivel tudom javítani?

kollar92 - 9 éve, 11 hónapja

Hello
Azt szeretném kérdezni hogy miért lehet az hogy a máz "pattog" ? készítettem egy bögrét kiszárítottam, majd kiégettem. Utána bevontam mázzal amit aztán szintén kiégettem de hűlés közben az utolsó 200-300 foknál elkezd hangosan pattogni repedezni a máz és sajnos ezt folytatja a kihűlés után is órákkal. Le nem esik a máz csak látszik rajta hogy repedt.
A hőmérséklettel van baj(túl alacsony volt) vagy valahogy próbáljam megoldani hogy ennél is lassabban hűljön?
Válaszodat előre is köszönöm szépen

MadeByYou - 10 éve, 9 hónapja

Szia!
Ez a MadeByYou alkotóműhely videoja, ott forgattunk, és ott festhetsz Te is
Várunk szeretettel!
Erdős Ági - MadeByYou

akimikike - 10 éve, 9 hónapja

jó de azt nem mondtad hogy hol dolgozol