Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan fessünk kerámiát kontúr rajzolásos technikával?

Készítette: MadeByYou
2008. augusztus 19. 12:01:35 - 8617 megtekintés
 • Akár vékonyabb vonalakkal kívánjuk díszíteni a kerámiát, akár szöveget akarunk írni, egy tubus segítségével éppúgy rajzolhatunk, mintha csak ceruzával tennénk.
 • Amire szükségünk lesz

  kerámia
  kerámiafesték
  tubus és Rotring hegy
 • Kontúrozzunk

  A kontúr a következőképpen néz ki:. egy tubus tetején egy Rotring hegye van, épp ezért nagyon vékonyan jön a tubusból a festék. Akár vékony csíkokat, akár sűrűbb rajzot is készíthetünk vele. Támasszuk ki a kerámián a kezünket, hogy ne remegjen, a Rotring hegye pedig pont bele fog érni a közepébe, és kezdjük el a rajzolást, hasonló mozdulatokkal, mint a karcolással.
  Néha eltömődik ez a hegy, ezért egy-egy vonal után lehúzhatjuk az ujjunkon, és mivel vizes alapú a festék, le fog jönni. Minél jobban nyomjuk a tubust, annál vastagabb lesz a vonalunk. Akár pöttyöket is rajzolhatunk, bármit meg lehet rajzolni, akár szöveget is írhatunk a kerámiára. Ha ugyanazzal a színnel írunk, mint amivel a kerámiát festettük, látszani fog a minta, mivel sokkal domborúbb a rajzolat, mint az alap festés.
 • Címkék:

  kerámia fest kreatív máz porcelán edény étkészlet minta rajz szín
MadeByYou - 11 éve, 9 hónapja

Szia! Igen, többször is ki lehet égetni, bár nagyobb formák esetében ez rizikós lehet. A többszöri hőtágulás miatt elrepedhet a kerámia forma.

-nocesz- - 11 éve, 9 hónapja

egy kerámiát többször is ki lehet égetni???

vicus42 - 13 éve, 1 hónapja

Nagyszerű,nagyon klassz! Én is kipróbálom.

SzombatiVivien - 13 éve, 5 hónapja

tök jó a vidid nagyon tetszik

juditka21 - 13 éve, 11 hónapja

jaj de szupe nagyon teccik