Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hozzunk létre és állítsunk be virtuális gépet VMware Workstation alatt? - 1. rész

Készítette: cbs362
2010. május 30. 20:16:29 - 15297 megtekintés
 • Kétrészes összeállításomban szeretném bemutatni, hogyan hozzon létre és állítson be akár egy kezdő felhasználó is egy virtuális számítógépet a VMware Workstation 7-es verziója alatt.
 • Amire szükségünk lesz

  VMware Workstation
 • Virtuális gép létrehozása

  Nyissunk meg a New – Virtual Machine menüpontot. Az első ablakban kiválaszthatjuk, hogy tipikus vagy advanced konfigurációt szeretnénk-e. Jelen esetben ez utóbbit választjuk. A következő ablakban a kompatibilást hagyjuk alaphelyzetben. Utána válasszuk ki, hogy honnan telepítjük az operációs rendszert, jelen esetben az ISO fájlt választjuk ki. Létrehozhatunk felügyelet nélküli telepítőt, amikor telepítéskor a legtöbb kérdésre a program automatikusan meg fogja adni a választ.
  A következő ablakban a Windows sorozatszámát, nevünket és jelszavunkat írhatjuk be, de ez nem kötelező. A következő ablakban hagyjuk mindent alapértelmezésben. A processzorokat is beállíthatjuk.
  A Nextre kattintva a memóriára vonatkozó kérdéseket állíthatjuk be. Windows 7-nek 1024-es értéket állítsunk be. A következő ablakban a hálózatokat állíthatjuk be, válasszuk az alapértelmezést.
  Utána a merevlemez adapter típusát hagyjuk szintén alapértelmezésben. Ezután új virtuális lemezt hozzunk létre, majd a SCSI-t válasszuk. Válasszuk ki a virtuális merevlemez méretét. Ha régebbi operációs rendszert használjuk, 2Gb-os darabokba is feldarabolhatjuk a merevlemezünket. A továbbra kattintva nevezzük el a virtuális meghajtónkat, megnézhetjük a beállításokat, majd kattintsunk a Finishre.
  Ha nem szeretnénk, ha felügyelet nélkül települjön a rendszerünk, a floppyra kattintsunk, ahol a Use phisycal drive-ra kattintsunk.
 • Címkék:

  vmware workstation virtuális számítógép
elektron56 - 13 éve, 4 hónapja

egy kérdés: Honnan Tudnék Szerezni XP Isot?

cbs362 - 13 éve, 7 hónapja

Az első kommentek között, a második oldalon szerepel egy link

bade - 13 éve, 7 hónapja

Ezt honnan lehet letölteni??????????????????????

Zoli750 - 13 éve, 10 hónapja

Köszönöm a gyors válaszod! Kipróbálom amit írtál. Ha jól értettem, akkor segítene a helyzeten, ha nem Windows 7-et használnék, hanem visszatérnék az XP SP3-ra. Annak kevesebb a memória igénye. Üdv: Zoli750

cbs362 - 13 éve, 10 hónapja

Köszi a pozitív kritikát, de térjünk a tárgyra!

Az az igazság, hogy én 1 GB memória mellett Windows 7-tel kételkedem abban, hogy neked futna-e egyáltalán bármilyen virtuális gép VMWare Workstationnel. Mindenesetre egy próbát megér.(az én Win7-esem úgy, hogy csak a VMWare Workstation 7.0 van nyitva, 980 MB memóriát használ a 3 GB-ból a rendszer).

A javaslat tehát:
Zárj be minden futó alkalmazást, csak a vmware workstation legyen nyitva. Minden tekintetben használd az alapbeállításokat, egyedül a memóriával kell trükközni. Kezdetben állíts be 256 megát, ha úgy nem indulna el, vedd lejjebb 128-ra, ha úgy sem, akkor kísérletezd ki, hogy mennyi a maximum, amivel el képes indulni. (32-nél ne add alább) Szoftveroldalról mindenképp a Win98-at javaslom (a WinMe főleg hardverek tekintetében egy nagy kalap sz*r)

Remélem segítettem valamennyit, üdv. cbs362