Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan válasszunk egeret a számítógéphez? 1.rész

Készítette: Logitech.hu
2008. december 4. 08:30:44 - 28118 megtekintés
 • Két fő dolgot érdemes megfigyelni, először is, hogy elegendő-e nekünk a vezetékes egér esetleg egy vezeték nélküli egérre van szükségünk. Ezt általában a feladat határozza meg. Mindkét fajtának vannak előnyei és hátrányai.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
 • Milyen egeret válasszunk?

  A vezetékes egér előnye az olcsóság, a hátránya, hogy helyhez vagyunk kötve. A vezet éknélküli egér előnye, hogy nincsenek kötöttségek, hátránya, hogy elemre vagy dokkoló egységre van szükség a működéshez.
  A legolcsóbb és a legdrágább kategória között nagy az eltérés, érdemes középkategóriájú árfekvést megcélozni, és megnézni, mit tud a kiválasztott egér. A legolcsóbb egerek golyós érzékelővel rendelkeznek, ilyeneket már ritkán lehet találni a boltok polcain. A következő kategória az optikai egér, a legfejlettebb a lézeres egér.
  Optikai egérnél érdemes egy garnitúra elemet tartani otthon, a lézeres egerek tovább bírják.
  A gombok száma és egyéb kiegészítők is meghatározzák az árat. Az alap egereknél két gomb és a görgő helyezkedik el az egéren. A következő kategóriánál több gombot találhatunk, illetve az egér felbontása is nagyobb.
 • Címkék:

  egér vezeték nélküli egér vezetékes egér számítógép görgő lézer optika USB elem játék
DjCsabi - 13 éve, 10 hónapja

mondjuk éjszaka is vannak boltok nyitva.

xxxx_jedles - 14 éve, 12 hónapja

Szerintem mért jó a vezetékes egér:
1 Állandóan érzékeli a mozgást, nem merül le,(vitatható de) hosszabb az élet tartama,olcsó

mért nem jó: mert mindenkinek eleged van hogy az asztal mögött összevissza egymásba csavarodnak a kábelek

Logitech.hu - 15 éve, 4 hónapja

Köszönöm a sok hozzászólást, bár 1-2-vel tudnék vitatkozni. 1 dolgot mindenképpen hozzátennék a cél nem az volt, hogy az egyébként is hozzáértő személyeknek ajánljak egeret, hanem a jelenlegi piaci körülményeket figyelembe véve az "átlag" user aki esetleg élete első egérvásárlásán szeretne túl esni, azoknak valami kis segítséget nyújthassunk. Tudom, hogy kimaradt belőle több minden is és kicsivel jobban is összeszedhettem volna a gondolataimat, de szerintem első videónak nem lett rossz! Ígérem, ha lesz legközelebbi az sokkal jobbra fog sikerülni. Háttérinfónak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy több száz embernek (minden nagyzolást mellőzve!) segítettem egérvásárlási tanácsokkal és higyétek el amiket leírtok az nagyon kevés ember fejében merül fel szempontként. És ár/érték arányban abszolút versenyképesek ezek a termékek szerintem...

Fullchaos - 15 éve, 5 hónapja

...szerintem az IT-Jedik nem a Bahamákon szürcsölgetnek, hanem a billentyűzetet püfölik... )))

legyes - 15 éve, 5 hónapja

Én sohasem állítottam, hogy IT Jedi vagyok. Ha az lennék, a Bahamákon vedelném a jéghideg koktélt, nem hozzászólást írnék. Azt mondom mindenkitől van okosabb, de én nem terjeszem videóban az észt . Most is csak elmondtam a véleményem. Én betiltanék minden ilyen csináldmagad videót, mert abból semmi jó sem sül ki, ha a halandó ilyenekkel "képzi" magát. Nekem csinálnak csak pluszmunkát és plusz rohangálást.

( Csupán egy átlagos sysadmin vagyok, 70 munkaállomás, 7 szerver és akár egyedül is fel tudok telepíteni egy Windows XP-t :P Mer' aki egyedül fel tud, az már informatikus. )