Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk sötét hajból szőkét Adobe Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. augusztus 19. 00:27:15 - 64857 megtekintés
 • Ezúttal megtekintjük, miként lehet sötét hajból viszonylag gyorsan szőkét előállítani, az Adobe Photoshop segítségével.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop CS3
 • Szőkítsünk Photoshopban

  Nyissuk meg a képet, amin változtatni szeretnénk. CTRL+J-vel duplikáljuk a réteget. A CS3-ban megtalálható Extractot fogjuk használni, amit a CTRL+ALT+X billentyűkkel hozhatunk elő, illetve a Filter menüpont alatt is megtalálhatjuk. A felbukkanó ablakban hagyhatunk mindent az alapbeállításokon. Ha nem alapbeállítást látunk, nyomjuk meg az ALT-ot, és a Cancel gomb át fog változni Resetté, amit nyomjunk meg. Bal oldalon legyen kiválasztva a legfelső ikon, és azokat a részeket rajzoljuk körbe a zöld színnel, amit meg szeretnénk változtatni. Ne foglalkozzunk vele, ha esetleg a zöld belelóg más részekbe is. A bal oldali ikonok közül válasszuk ki a másodikat, jelöljük ki a hajat a zöld kereten belül. Ezzel a fajta kijelöléssel azt tudjuk kiválasztani, amire nekünk szükségünk van. Nyomjuk meg az okét és láthatjuk is az eredményt. A nem megfelelő kijelöléseket utólag tudjuk korrigálni.
  A haj rétegen állva menjünk az Image/Adjustments/Variations menüre, először a Shadows-t állítsuk át. Jelen esetben a More Yellow-ra és a Lighterre van szükségünk. A Midtones-nél és a Highlitsban is állítsuk át az értékeket, ízlés szerint. Okézzuk le, máris látható a változás, de ezen még javítunk egy keveset. Változtassuk meg a haj réteg tulajdonságát Screenre, vegyük le a láthatóságát kb. 80-ra. A kijelölésnél nem megfelelő részeket radírral töröljük ki. Ha maradt még olyan rész, amit viszont szeretnénk még effektezni, nyomjuk meg az S-t, majd másoljunk ki máshonnan hajat és húzzuk át ezt a részt. A rétegen nyomjuk meg a CTRL-t az egérgomb megnyomásával együtt, ezzel kijelöltük csak a haj réteget, majd a réteg paletta alján látható elfelezett kör ikonra kattintsunk. A legördülő menüből válasszuk a Curves-et. Az RGB értéket növeljük meg, a Red channelt csökkentsük, a Green channelt is, a Blue channelt pedig növeljük meg egy picit. Ezzel a színeket tettük életszerűbbé. Ha ezt a réteget átrakjuk Vivid lightra, az értéket vegyük 5-10-re.
 • Címkék:

  adobe photoshop photoshop cs3 photoshop extended képalkotás képmanipuláció haj szőke
Weather - 11 éve, 8 hónapja

CS5-ben hol van az Extract??? ://

patricia100 - 12 éve, 7 hónapja

a ctr klikk re nem mülödik:$ Lécci nem tuda vki segiteni?köszike eköre.

ZeroCool.hu - 12 éve, 9 hónapja

Nem vettem, kaptam az Adobetól, volt régebben ismerősöm ott

barni771 - 12 éve, 9 hónapja

ZeroCool! Te megvetted a PS-t több szász ezer Ft-ért?(csak kérdezem)

zoltan119 - 12 éve, 11 hónapja

nekem meg van a cs5